Εις μνήμην του Λαυρέντη μας Reviewed by Momizat on . ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΣ!! Μνημείο στην Ν.Ιωνία Βόλου, εκτελεσμένων αγωνιστών της Εθνικής μας αντίστασης..Ανάμεσά τους ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Παππούς του α ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΣ!! Μνημείο στην Ν.Ιωνία Βόλου, εκτελεσμένων αγωνιστών της Εθνικής μας αντίστασης..Ανάμεσά τους ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Παππούς του α Rating: 0

Εις μνήμην του Λαυρέντη μας

Εις μνήμην του Λαυρέντη μας

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΣ!! Μνημείο στην Ν.Ιωνία Βόλου, εκτελεσμένων αγωνιστών της Εθνικής μας αντίστασης..Ανάμεσά τους ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Παππούς του αγαπημένου μας Λαυρέντη…Μέλος και μαχητής του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και δημοτικός σύμβουλος Βόλου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Το 1949 καταδικάστηκε και εκτελέστηκε με άλλους συναγωνιστές του!.Την ίδια μέρα εκτελέστηκε και η αδελφή του Μπελογιάννη.Δεν είναι λοιπόν τυχαίο,που ο Λαυρέντης μας,ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία,μετά την πτώση της χούντας,τραγουδώντας αντάρτικα,δίπλα στον ΠΑΝΟ ΤΖΑΒΕΛΑ..Ίσως δεν είναι τυχαίο που άφησε και ο ίδιος την τελευταία του πνοή στον Βόλο..Πήγε να βρει τον παππού του»αντάρτης» και ο ίδιος όλη του τη ζωή..Τον απόλαυσα σε πολλές συναυλίες.,σε στάδια της νιότης,του ενθουσιασμού,των οραμάτων και της ορμής μας για έναν δίκαιο και ελεύθερο κόσμο . Νύχτες με χιλιάδες φωτάκια,σαν ευοίωνα άστρα,από τους αναμμένους αναπτήρες μας,που ακολουθούσαν τον παλμό των τραγουδιών του..Όμως η συναυλία που θα μείνει άσβεστη στην μνήμη μου,ήταν το 2000 στην αντιπολεμική μας μάζωξη,στο Άκτιο,που περικυκλώσαμε την Αμερικάνικη πρεσβεία ,ζητώντας ειρήνη στον κόσμο…Αναμνήσεις ριζωμένες στην καρδιά..Να τραγουδάμε μαζί με εσένα και τον αγαπημένο σου Τσακνή, ζητώντας ειρήνη………….Αναπαύσου εν ειρήνη Λαυρέντη μας,κοντά στον αντάρτη παππού με το αιμάτινο γαρύφαλλο στο στήθος.Αναπαυτείτε αιώνια στην απεραντοσύνη του σύμπαντος,στην απαλότητα των νεφών….Εδώ κάτω,το ξέρεις ότι ο κόσμος μας,εξακολουθεί να είναι σκληρός και απάνθρωπος…Όμως..μην το πεις στον παππού..Μην του πεις ποτέ, για τον κόσμο μας.

Μίνα Νεγρεπόντη

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή