"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Εκδήλωσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Μικρασιατών

lafarm

Σχετικά άρθρα

pontioi

 

Η 14η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με την «Εύξεινο Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων» διοργανώνουν εκδήλωση – αφιέρωμα την προσεχή Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015 και 19:00 μ.μ. στην Αίθουσα Διαλέξεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων.

pontioi

 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ με θέμα μαρτυρίες και γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, ενώ θα γίνει και παρουσίαση αυθεντικών επιστολών του 1922 από το αρχείο του Παναγιώτη Ζαχαρόπουλου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015.

Ώρα 10.30   –  Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιος. Η προσέλευση στη δοξολογία θα γίνει μέχρι ώρα 10.25.

Μετά  το  τέλος  της  δοξολογίας  θα  εκφωνηθεί  μέσα  στον  ιερό  Ναό ομιλία  για  το  ιστορικό  της  επετείου με θέμα τη  Μικρασιατική Καταστροφή  από  τον  κ. Αχιλλέα Λέρα, Δικηγόρο και μέλος  της  «Ευξείνου Λέσχης Ποντίων &  Μικρασιατών  Ν. Τρικάλων».

Ώρα 11.00 – Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού στην πλατεία Συνοικισμού από τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Τρικάλων,  Δήμαρχο Τρικκαίων, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, Μικρασιατικών και λοιπών Οργανώσεων καθώς και όποιον εκπρόσωπο  Νομικού   προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει  να τιμήσει  την εορτή και που θα δηλώσουν  συμμετοχή στα τηλέφωνα 24310-35106 & 2431046103.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης