Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν αναλυτικά στην προσπάθεια των τελευταίων τρεισήμισι χρόνων που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην Κυβέρνηση, να κρατηθεί η κοινωνία όρθια κάτω από τις συνεχείς πιέσεις των δανειστών και των μνημονιακών υποχρεώσεων. Η προσπάθεια αυτή δίνει σήμερα στη χώρα, μετά την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την αυστηρή επιτήρηση των δανειστών, τη δυνατότητα να ανακτήσει η χώρα μας την οικονομική και δημοσιονομική της ανεξαρτησία και να σχεδιάσει την αναπτυξιακή της προοπτική.

Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, κυρίαρχη θέση έχει η αποκατάσταση των αδικιών που υπέστησαν τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την μη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και το κοινωνικό μέρισμα.

Παράλληλα, η δρομολόγηση προγραμμάτων για την απασχόληση, θα τονώσει το οικογενειακό εισόδημα και την συνολική εικόνα της αγοράς. Τέλος, ασκήθηκε σκληρή κριτική στην πρόταση της ΝΔ που στοχεύει στην αναζήτηση της ανάπτυξης μέσω της ενίσχυσης του κεφαλαίου και την συνέχιση της μείωσης του εργασιακού κόστους για τις επιχειρήσεις.
Ακολούθησε πλούσιος και ουσιαστικός διάλογος, όπου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν πειστικές απαντήσεις σε όλους τους παρευρισκομένους πολίτες.»