"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Εκδηλώσεις στα Τρίκαλα για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

lafarm

Σχετικά άρθρα

paidi
Ενεργά υποστηρίζει ο Δήμος Τρικκαίων, την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, μέσω εκδήλωσης που διοργανώνεται για την ημέρα αυτή. Να σημειώσουμε, ότι με σύνθημα «Φορέστε κάτι μπλε και ελάτε», η ΚΟΙΝΣΕΠ Equus equal, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων, με διαφορά 15 ημερών μεταξύ τους.Οι εκδηλώσειςΣυγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκαν από το Δήμο Τρικκαίων, την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 3.30 μ.μ. στον Δημοτικό Κινηματογράφο του Μύλου Ματσόπουλου, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:
– προβολή βίντεο με θέμα τη διαφορετικότητα και παράλληλη ζωντανή αφήγησή του από τον ηθοποιό Βασίλη Νανάκη
– πεντάλεπτη ομιλία για τη σχέση αλόγου και θεραπευτικής ιππασίας
– τριπλή ενεργή δράση για τη διαφορετικότητα με παράλληλες ενσωματώσεις της έννοιας του αυτισμού και του διαφορετικού, σε παιδιά που δεν εμφανίζουν αυτισμό.
– προβολή βίντεο ειδικά για την κατανόηση του αυτισμού.
Το γενικό σύνθημα της διοργάνωσης είναι «Φορέστε κάτι μπλε και ελάτε», καθώς το μπλε είναι το χρώμα του αυτισμού. Με αφορμή την ημέρα αυτή, η κάθε δράση ειδικής αγωγής δεν εστιάζει απλώς στη θεραπεία ή στη βελτίωση καταστάσεων που σχετίζονται με τον αυτισμό. Προωθεί, επιπροσθέτως, ως στόχο τη γνώση και την κατανόηση, την αλληλεπίδραση και την αγωγή όλων μας, καθώς βρισκόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που λειτουργούν διαφορετικά από εμάς. Έτσι, η εκδήλωση , σύμφωνα πάντα με τη δημοτική αρχή, απευθύνεται κυρίως σε μικρά παιδιά, τα οποία θα εκπαιδευτούν και θα μάθουν να κατανοούν, πως συνομήλικοί τους ίσως να λειτουργούν με τρόπο διαφορετικό.
Δεύτερο στάδιο της διοργάνωσης, η επίδειξη και η ενασχόληση με τα άλογα που λειτουργούν ως μέσο θεραπείας για τον αυτισμό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου, στο πάρκο έξω από τον μύλο Ματσόπουλου. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης