"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

Εκλογές 2015: Στις κάλπες καλούνται 148.680 Τρικαλινοί ψηφοφόροι

lafarm

Σχετικά άρθρα

00

Ετοιμοπόλεμη είναι η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής. Η γενική πρόβα των εκλογών έγινε χθες παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη , που διαβεβαίωσε την ομαλή και άψογη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, καθώς και την έγκαιρη και ασφαλή μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Αύριο καλούνται στις κάλπες 148.680 Τρικαλινοί ψηφοφόροι ενώ η διαδικασία της ψηφοφορίας των βουλευτικών εκλογών θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί μετά από 12 ώρες στις 19:00.

Κάθε εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων, σημειώνοντας σταυρό παραπλεύρως του ονόματός τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού και στην εκλογική περιφέρεια Τρικάλων , όπου εκλέγονται τέσσερις βουλευτές, έχει το δικαίωμα μέχρι δύο σταυρούς.
papastergioy

Αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης θα ξεκινήσει η διαλογή των ψηφοδελτίων. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μέσω του ειδικού συστήματος SRT, αλλά και με τον παραδοσιακό τρόπο θα ξεκινήσουν τη μετάδοση των αποτελεσμάτων από τα κατά τόπους εκλογικά τμήματα προς την Αντιπεριφέρεια όπου θα γίνεται η καταχώρησή τους στο σύστημα της εταιρίας Singular.

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση θα γίνει μετά τις 21:30, εφόσον έχει συλλεχθεί αντιπροσωπευτικό δείγμα με τη μέθοδο SRT. Oι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα στείλουν τα αποτελέσματα με γραπτό μήνυμα μέσα από τα εκλογικά κέντρα.

Αν υπάρχει εκλογικό «θρίλερ» στην ουρά για το πόσα κόμματα θα μπουν στη βουλή, κάτι που καθορίζει και την αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα, τότε η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα αργήσει.

Συνολικά θα λειτουργήσουν 312 εκλογικά τμήματα στον Νομό Τρικάλων
000000000
Σημειώνεται ότι ως ετεροδημότες, στον τόπο διαμονής τους θα ψηφίσουν μόνον όσοι είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση έως τις 31 Οκτωβρίου 2014 (και εφόσον στον τόπο διαμονής τους έχει συσταθεί τμήμα ετεροδημοτών).

Από την άλλη, όσοι έχουν υποβάλει αίτηση ετεροδημότη δεν επιτρέπεται να ψηφίσουν στον δήμο, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.

Για όσους δεν γνωρίζουν ακόμα και τώρα σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν λειτουργεί η ειδική σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης