"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο Τσιόδρας – 35 κρούσματα Covid-19 σε οίκο ευγηρίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δραματική αύξηση των μολύνσεων. 35 άτομα που έχουν σχέση με οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι ή τους διαμένοντες εκεί έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Στους 215 οι νεκροί αφού κατέληξε ηλικιωμένη στη Λάρισα.

Καλπάζει η πανδημία στη χώρα μας με τις μολύνσεις να παρουσιάζουν δραματική αύξηση. Πληροφορίες θέλουν 35 άτομα που έχουν σχέση με οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι ή τους διαμένοντες εκεί να έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Όπως έγινε γνωστό εφτά εξ αυτών μεταφέρθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου. Πρόκειται για πέντε άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 80 έως 92 ετών. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, όλοι τους νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Σωτήρης ΤσιόδραςEUROKINISSI

215 τα θύματα της νόσου

Την ίδια ώρα μακραίνει η λίστα των νεκρών. Τελευταίο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας είναι μια 81χρονη που κατέληξε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη γυναίκα κόλλησε τον ιό στον γάμο του Αμπελώνα. Πρόκειται για το 215ο θύμα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Σε ΜΕΘ της Λάρισας νεαρή ειδικευόμενη γιατρός

Επίσης, έγινε γνωστό πως μία 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΛ. Η νεαρή γιατρός εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική.

Κλιμάκιο Περιφέρειας και ΙΣΑ στην Αίγινα για τεστ 

Παράλληλα, στην Αίγινα έφτασε κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να διενεργήσει τεστ σε δομές του νησιού

Η ομάδα θα κάνει ελέγχους στο προσωπικό καθώς και στους υπερήλικες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Άγιος Διονύσιος», καθώς και στο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμενικού Σταθμού της Αίγινας, με λήψη ρινοφαρυγγικών δειγμάτων, τα οποία θα εξεταστούν με την τεχνική PCR στο Εθνικό κέντρο αιμοδοσίας.

Η επιλογή των δομών για την πραγματοποίηση των διαγνωστικών τεστ έγινε εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης στο νησί αλλά και στην εκτίμηση της επιδημιολογικής επικινδυνότητας των συγκεκριμένων δομών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας.

efsyn

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης