Ελλείψεις σε εμβόλια στα Τρικαλινά φαρμακεία Reviewed by Momizat on . Σημαντικές ελλείψεις σε παιδικά εμβόλια καταγράφονται στα Τρικαλινά φαρμακεία με τους γονείς να μπαίνουν σε λίστες αναμονής για να τα προμηθευτούν. Όπως τονίζει Σημαντικές ελλείψεις σε παιδικά εμβόλια καταγράφονται στα Τρικαλινά φαρμακεία με τους γονείς να μπαίνουν σε λίστες αναμονής για να τα προμηθευτούν. Όπως τονίζει Rating: 0

Ελλείψεις σε εμβόλια στα Τρικαλινά φαρμακεία

Ελλείψεις σε εμβόλια στα Τρικαλινά φαρμακεία

Σημαντικές ελλείψεις σε παιδικά εμβόλια καταγράφονται στα Τρικαλινά φαρμακεία με τους γονείς να μπαίνουν σε λίστες αναμονής για να τα προμηθευτούν.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Νίκος Μάνος, οι ελλείψεις οφείλονται κυρίως στη μείωση των εισαγωγών στον τομέα των φαρμάκων.

farmakopoih

Οι ελλείψεις δε, όπως είπε, εντοπίζονται σε βασικά εμβόλια που προβλέπονται στο πρόγραμμα εμβολιασμού. «Γενικά τα εισαγόμενα φάρμακα παρουσιάζουν ελλείψεις τους τελευταίους μήνες κι αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Ειδικά στα παιδικά εμβόλια το πρόβλημα εντοπίζεται με μεγαλύτερη ένταση και σίγουρα η έλλειψη εμβολίων ταλαιπωρεί τους γονείς αλλά δημιουργεί μια αίσθηση ανασφάλειας. Είναι ένα θέμα για το οποίο οι φαρμακοποιοί προβαίνουμε συνεχώς σε παρεμβάσεις. Αν συνεχίσουμε όμως έτσι πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση δεν θα εξομαλυνθεί», τόνισε ο πρόεδρος καλώντας τους γονείς να προβλέπουν ώστε να μπορούν να προμηθεύονται τα εμβόλια εγκαίρως.

Έτοιμοι για τη γρίπη

Από την άλλη τα εμβόλια της γρίπης βρίσκονται ήδη στα ράφια των φαρμακείων. Κοστίζουν περίπου 6 ευρώ. Συνταγογραφούνται και δίνονται δωρεάν σε κάθε πολίτη που ανήκει σε ευπαθή ομάδα και κρίνεται απαραίτητο να εμβολιαστούν.

H EΡΕΥΝΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή