"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

ΕΛΜΕ Τρικάλων : Πάρτε επιτέλους μέτρα για τα σχολεία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με τα σχολεία να κλείνουν το ένα μετά το άλλο και πολλά τμήματα να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Τρικάλων ζήτησαν για ακόμα μια φορά τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

H συνέντευξη παραχωρήθηκε στα γραφεία της τοπικής ΕΛΜΕ με τα μέλη Διοίκησης κ.κ. Ουρανία Παπαζεύκου- αντιπρόεδρο, Άννα Κουτελίδα – οργανωτική γραμματέας, Δημήτρη Θεοχάρη – Ταμία και Κώστα Μιχαλάκη – μέλος να κάνουν λόγω για ελλιπές σχέδιο από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ενώ τόνισαν ότι η κατάσταση έχει φτάσει το απροχώρητο.

Οι καθηγητές διεκδικούν σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές το πολύ ανά τάξη, νέες αίθουσες διδασκαλίας και πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και τους μαθητές, εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια µε το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατοµικής Προστασίας, είδη καθαρισµού, αντισηπτικά κ.λ.π.) και εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού µόνιµων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

«Τώρα είναι η ώρα οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές να διεκδικήσουμε αποφασιστικά τους όρους και τις προϋποθέσεις ανοίγματος των σχολείων. Να αναλάβει η κυβέρνηση την κρατική ευθύνη!» τόνισαν με έμφαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης