"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Εντυπωσιακή εμφάνιση των αθλητών του Γ.Σ. Τρικάλων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών στην Πάτρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι αθλητές του κέρδισαν 3 χρυσά μετάλλια, με τον Χαράλαμπο Λαγό στα 800μ, τον Κωνσταντίνο Νάκο στα 400μ με εμπόδια και στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ ανδρών.

Το  περασμένο Σαββατοκύριακο 8 και 9 Αυγούστου  έγινε στην Πάτρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών.

Κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου στην Πάτρα η εντυπωσιακή  εμφάνιση των αθλητών του Υπεραιωνόβιου Συλλόγου (έκλεισε 124 χρόνια)  ανάγκασε αρκετές φορές τους δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης να σχολιάζουν θετικότατα την εμφάνιση των   αθλητών του, των άξιων συνεχιστών της λαμπρής ιστορίας του Συλλόγου. Παρ’ ότι αυτή η χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του Κορωνοϊού.

Στο πρωτάθλημα αυτό οι αθλητές του Γ.Σ.Τρικάλων συνέχισαν απλά να γράφουν την αθλητική ιστορία αυτού του μοναδικού Συλλόγου στα παγκόσμια χρονικά. Χωρίς ίχνος υπερβολής θα πρέπει να αναφερθεί για ακόμη μία φορά ότι οι Σύλλογοι που είχαν ή έχουν στις τάξεις τους περισσότερους από έναν αθλητή που κατέρριψαν παγκόσμιο ρεκόρ δεν ξεπερνούν σε παγκόσμιο επίπεδο τα δάκτυλα του ενός χεριού, σύμφωνα με τη διεθνή στατιστική. Αυτή την τεράστια ιστορία του Συλλόγου προσπαθούν κάθε στιγμή, σε κάθε ευκαιρία,  να υπερασπίζονται  οι  σημερινοί αθλητές, προπονητές και παράγοντές του.

Πόση υπερηφάνεια μπορεί να ένοιωσαν οι Τρικαλινοί φίλαθλοι για ακόμη μία φορά  για το αξεπέραστο μεγαλείο αυτού του  τεράστιου Συλλόγου  που συνεχίζει να μεσουρανεί  με τα κατορθώματα των αθλητών του  στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές αθλητικό στερέωμα. Μια διαδρομή, την οποία οι αθλητές του φροντίζουν συστηματικά να την διανθίζουν με αθλητικά κατορθώματα στο πέρασμα των χρόνων. Διότι δύσκολα μπορεί να ανέβει κανείς την κορυφή, δυσκολότερο όμως είναι να παραμείνει εκεί. Και ο Γ.Σ. Τρικάλων συνεχίζει να  παραμένει στην κορυφή γράφοντας μοναδική ιστορία.

Για να γυρίσουμε  στους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου, οι  αθλητές  του  Γυμναστικού εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους και τις επιδόσεις τους.

Οι Ελληνες φίλαθλοι που παρακολούθησαν τους αγώνες  από τη δημόσια τηλεόραση σε απευθείας μετάδοση, εντυπωσιάστηκαν από την εμφάνιση του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΛΑΓΟΥ ο οποίος μετά από μια συγκλονιστική κούρσα κέρδισε την 1η θέση  στο δρόμο των 800μ         με 1΄51΄΄33. Ο αθλητής του Δημήτρη Σούλα εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το πλάνο της τακτικής που σχεδιάστηκε πριν από τον αγώνα με βάση τα χαρακτηριστικά των πολύ δυνατών και σπουδαίων αντιπάλων του. Η κούρσα αυτή θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όσων την παρακολούθησαν με βάση την εξέλιξή της που κρίθηκε το χρυσό μετάλλιο στα τελευταία μέτρα της διαδρομής.

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΝΑΚΟΣ εντυπωσίασε για ακόμη μία φορά κερδίζοντας με άνεση  την 1η θέση στο δρόμο των 400μ με εμπόδια  με 51΄΄55. Ο αθλητής του Περικλή Χατζηαναστασιάδη δεν αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της κούρσας κανένα πρόβλημα αντίστασης από τους αντιπάλους, δείχνοντας για ακόμη μία φορά την αδιαμφισβήτητη ανωτερότητά του.

Αξίζει όμως να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην ανεπανάληπτη εμφάνιση  της ομάδας 4Χ400μ του Γ.Σ. Τρικάλων που κέρδισε για ακόμη μία φορά την 1η θέση με 3΄18΄΄53. Η ομάδα του Γ.Σ.Τρικάλων που απαρτίζονταν από τους ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΠΑ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΛΑΓΟ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΑΚΟ, έγραψε μοναδική ιστορία αφού  κέρδισε την 1η θέση για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Πρώτη φορά στην ιστορία των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων ένας Σύλλογος κερδίζει για 5η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση σ΄αυτό το ιδιαίτερα θεαματικό ομαδικό αγώνισμα του στίβου. Εκείνο όμως που εντυπωσίασε τους  ειδικούς είναι ότι η σύνθεση της ομάδας του  Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων  είναι κάθε φορά διαφορετική. Αυτό δείχνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο το βάθος που διαθέτει ο Σύλλογος.

Θα ήταν παράλειψη αν δεν γινόταν αναφορά στην ατυχία του πολύ φορμαρισμένου αθλητή του Γ.Σ.Τρικάλων Γιώργου Πόπα όπου  στον τελικό των 800μ, στα πρώτα 200μ σπρώχτηκε  από αντιπάλους για να πέσει κάτω (όχι επίτηδες) με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την κούρσα με εκδορές σε όλο του το σώμα. Αυτό δεν τον εμπόδισε να σφίξει τα δόντια μετά και να τρέξει στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ όπου πήρε την 1η θέση. Ο 21χρονος Γιώργος έχει όλο το μέλλον μπροστά του και είναι σίγουρο με βάση και τη γνώμη των ειδικών ότι μαζί με τον Χαράλαμπο Λαγό και τον Διονύση Μέρμηγκα θα αποτελέσουν ένα ισχυρό τρίο στο δρόμο των 800μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης