"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

«Εντός του 2019 η προκήρυξη 10.000 προσλήψεων»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αλλάζουν πολλά» με τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, πρόκειται για ένα «ιστορικό βήμα προς τα εμπρός» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, τονίζοντας πως δίνεται η δυνατότητα στο ελληνικό δημόσιο να απελευθερώσει 10.000 θέσεις προκειμένου να προχωρήσει σε ισόποσες προσλήψεις σε τομείς που υπάρχουν ανάγκες.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόσληψη 10.000 δημόσιων υπαλλήλων το 2020 προσδιορίζοντας την προκήρυξη των θέσεων το 2019.

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, είπε ότι στο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας μπαίνει μέσα όλη η αμφισβητούμενη περιουσία αλλά και η μη αμφισβητούμενη εθελοντικά. Σημείωσε ότι από αυτή την αξιοποίηση που θα προχωρήσει άμεσα, υπολογίζεται ότι έως περίπου το 2030 το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει πολύ μεγάλο μέρος ή το όλον της επιδότησης για τη μισθοδοσία των κληρικών.

«Δεν υπάρχει κανένα ιστορικό βήμα χωρίς αντιδράσεις, όταν πηγαίνεις σε έναν συμβιβασμό και οι δυο πλευρές πηγαίνουν ένα βήμα πίσω για να πάνε πολλά βήματα μπροστά», εκτίμησε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι στην ιστορία θα μείνουν τα βήματα μπροστά και όχι οι φωνές.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για αμοιβαία επωφελή συμφωνία και για την Εκκλησία και για το Κράτος, που θα έχει πολλαπλά οφέλη και οικονομικά. Σχολίασε πως μετά από 79 χρόνια επιλύεται μια εκκρεμότητα, που κανείς άλλος δεν κατάφερε να επιλύσει και αποκάλυψε ότι για να γίνει αυτό χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια προεργασίας και συζητήσεων.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης