Εξαιρετική και εξόχως πολιτική, η ομιλία του κ. Βορίδη Reviewed by Momizat on . Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο φρούριο με την ευκαιρία της εκδήλωσης για τη κοπή πίτας της ΔΗΜΤΟ Τρικάλων, εκφωνήθηκε από το προσκεκλημένο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτ Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο φρούριο με την ευκαιρία της εκδήλωσης για τη κοπή πίτας της ΔΗΜΤΟ Τρικάλων, εκφωνήθηκε από το προσκεκλημένο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτ Rating: 0

Εξαιρετική και εξόχως πολιτική, η ομιλία του κ. Βορίδη

Εξαιρετική και εξόχως πολιτική, η ομιλία του κ. Βορίδη

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο φρούριο με την ευκαιρία της εκδήλωσης για τη κοπή πίτας της ΔΗΜΤΟ Τρικάλων, εκφωνήθηκε από το προσκεκλημένο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ένας ανέλπιστα για τη συντηρητική παράταξη, υψηλού επιπέδου πολιτικός λόγος, που βέβαια ελάχιστοι από τους παρευρισκομένους αντιλήφθηκαν την αξία του. 

Είπε λοιπόν ο κ.Βορίδης επιγραμματικά: «Αυτή η παράταξη πάντοτε είχε ιστορικά δίκαιο, και ενώ πάντοτε ήταν με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, πάντοτε κάτι συνέβαινε και έπρεπε να απολογείται. 

Είναι αυτό για το οποίο έχω μιλήσει πολλές φορές. Λέγεται ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Μηχανισμοί ολόκληροι, επικοινωνιακοί, εκπαιδευτικοί, πολιτιστικοί έπρεπε να μας ενοχοποιούν, να μας στοχοποιούν, να μας καθυβρίζουν και να μας ταπεινώνουν.

Για πρώτη φορά διαμορφώνεται, μία σημαντική προϋπόθεση μετά από 40 χρόνια. Αυτό το οποίο γίνεται τώρα είναι, ότι κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, μπορεί να διαμορφώσει όρους ανατροπής της ηγεμονίας της Αριστεράς και εμπέδωση της ιδεολογικής ηγεμονίας της δεξιάς».

Το μόνο που απέφυγε εντέχνως να αναφέρει, ο πρώην ακραίος ιδεολογικά νεαρός «Ρέιντζερ» και νυν χαρισματικός πολιτικός, για να μην γίνει βέβαια δυσάρεστος στους ευγνωμονούντες στο κόμμα και σ`αυτούς που πήγαν για μια φωτογραφία στα τοπικά sites, είναι γιατί η Δεξιά ήταν πάντοτε ηττημένη ιδεολογικά; 

Μήπως γιατί στήριξε και στηρίχθηκε στις λάθος κοινωνικές ομάδες και τάξεις; Μήπως γιατί αδιαφόρησε για τους αξιοπρεπείς ανθρώπους του μόχθου, κατέλυσε την αξιοκρατία και περιφρόνησε τους πνευματικούς ταγούς του τόπου;

Είναι δυνατόν να ηγηθείς ιδεολογικά σε μια Δημοκρατία, ποντάροντας πολιτικά για δεκαετίες στη διεφθαρμένη και κρατικοδίαιτη «επιχειρηματικότητα», στο κομματικό χωροφύλακα και στους ημέτερους πελάτες του μεταπολεμικού συστήματος, που κατέστρεψαν και κατέκλεψαν το δημόσιο;

Αυτό που δεν έχει γίνει κατανοητό ακόμη και σήμερα από τη παράταξη, είναι ότι η ζωοποιός δύναμη της χώρας, είναι οι υγιείς κοινωνικές ελίτ, που αρνούνται να μετέχουν σε διεφθαρμένους πολιτικούς μηχανισμούς και κομματικές διεργασίες.

Κων.Κουτσονάσιος.

Σχόλια (1)

  • chris

    Ο Βορίδης ούτε πολιτικός είναι, ούτε μιλάει εξαιρετικά ! Γιατί απλά δεν είναι άνθρωπος ! Ντροπή σε όσους τον ψήφισαν και σε όσους τον χειροκροτούν ! Η κατάντια της χώρας μας είναι!

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή