"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Επίθεση που θυμίζει τον εφιάλτη της Νίκαιας Τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο: Μακελειό με 12 νεκρούς και 48 τραυματίες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Φορτηγό έπεσε σε συγκεντρωμένο πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheid

Νέο μακελειό, αυτή τη φορά στο Βερολίνο: Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από πενήντα έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με αναφορές, ακολούθησαν πυροβολισμοί, δίχως να έχει γίνει γνωστό αν προήλθαν από τον ή τους δράστες, ή από τους αστυνομικούς.

Η επίθεση που χαρακτηρίζεται επισήμως τρομοκρατική  θυμίζει την πολύνεκρη τραγωδία στη Νίκαια της Γαλλίας το καλοκαίρι, αφού ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος που έκανε τις χριστουγεννιάτικες αγορές του σε κεντρική πλατεία του Βερολίνου.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα (τοπική ώρα). Το φορτηγό εισέβαλε στον χώρο που είχε στηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz, στο δυτικό Βερολίνο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε αρχικώς το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό αρκετών ακόμα, ενώ ο εκπρόσωπος των γερμανικών αρχών το χαρακτήρισε «σοβαρό περιστατικό». Με δήλωσή του αργότερα, επιβεβαίωσε πως πρόκειται για «τρομοκρατικό χτύπημα».

Με νεώτερη ανακοίνωση των υπηρεσιών Υγείας, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 9, ενώ άλλα 50 άτομα μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία, ορισμένα εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι διασκέδαζαν και πραγματοποιούσαν τα ψώνια τους ενόψει των Χριστουγέννων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης