Επίσκεψη Γερμανικής αντιπροσωπείας στο Δημαρχείο Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Οι δίοδοι ανάπτυξης και η συνεργασίας, μέσω διμερών και τριμερών σχέσεων, στη βάση της αδελφοποίησης, άνοιξαν διάπλατα σήμερα στα Τρίκαλα, ανάμεσα στους Δήμους Οι δίοδοι ανάπτυξης και η συνεργασίας, μέσω διμερών και τριμερών σχέσεων, στη βάση της αδελφοποίησης, άνοιξαν διάπλατα σήμερα στα Τρίκαλα, ανάμεσα στους Δήμους Rating: 0

Επίσκεψη Γερμανικής αντιπροσωπείας στο Δημαρχείο Τρικάλων

Επίσκεψη Γερμανικής αντιπροσωπείας στο Δημαρχείο Τρικάλων

Οι δίοδοι ανάπτυξης και η συνεργασίας, μέσω διμερών και τριμερών σχέσεων, στη βάση της αδελφοποίησης, άνοιξαν διάπλατα σήμερα στα Τρίκαλα, ανάμεσα στους Δήμους Τρικκαίων και Castrop-Rauxel.

Η επίσκεψη του εκλεγμένου Δημάρχου του γερμανικού Δήμου και του τοπικού βουλευτή των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, μετά πολυμελούς αντιπροσωπείας, ανοίγει νέους δρόμους για τους λαούς των δύο περιοχών.

Εμφάνιση germanoi1.JPG

 

Πόσο μάλλον, όταν επίκειται η αδελφοποίηση του Δήμου Τρικκαίων με τον τουρκικό Δήμο Zonguldak (ήδη αδελφοποιημένου με τον γερμανικό Δήμο), η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα, αλλά οι εκλογές στη γειτονική χώρα, τη μετέθεσαν για επόμενο διάστημα.
Η επίσκεψη των Γερμανών έγινε σε εξαίρετο κλίμα. Ελάχιστους μήνες μετά τη επίσκεψη του Γερμανού βουλευτή του SPD  κ. Frank Schwabe στα Τρίκαλα, ως βουλευτή αλλά και ως μέλους της Επιτροπής Ελληνο-Γρεμανο-Τουρκικής Φιλίας στη περιοχή, το κλίμα ήταν θερμό και ουσιαστικό.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Rajko Kravanja (εξελέγη μόλις πριν από 10 ημέρες, στις 27 Σεπτεμβρίου) επισκέπτεται την περιοχή μας για να διαπιστώσει ως προτεραιότητα, τις δυνατότητες συνεργασίας.

Εμφάνιση germanoi3.JPG

 

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου καλωσόρισε τον Γερμανό συνάδελφό του, επισημαίνοντας, φυσικά, τις οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας και στον Δήμο Τρικκαίων ειδικότερα. Τόνισε το τεράστιο κοινωνικό δίχτυ προστασίας που ήδη ο Δήμος έχει φροντίσει να απλωθεί, επισημαίνοντας το 40% περίπου του προϋπολογισμού, το οποίο οδεύει σε αυτές τις δομές.

Αναφέρθηκε, βεβαίως, στις δύο άμεσες δράσεις – προκλήσεις του Δήμου, το παγκόσμιας εμβέλειας Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό και τον 5ο Μύλο των Ξωτικών. Επίσης, τόνισε τη σημασία της τριπλής αναπτυξιακής στρατηγικής: τοπικά προϊόντα – βιοποικιλότητα μέσω των «βοτάνων του Ασκληπιού» – τουρισμός.

 

Ο κ. Kravanja με τη σειρά του αναφέρθηκε ομοίως στην ύπαρξη προβλημάτων στη χώρα μας, τονίζοντας ιδιαιτέρως την προσπάθεια επίλυσής τους, που καταβάλλεται σε διμερές επίπεδο. Και τούτο, με τη σημαντική συνδρομή της εκεί ελληνικός κοινότητας, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον δρ. Κώστα Μπούλμπο, πρόεδρο της Επιτροπής Αδελφοποίησης, με την παρουσία και τη γενικότερη δράση του να είναι ιδιαιτέρως σημαντικές.
«Το λιθαράκι στη φιλία των δύο περιοχών, μπήκε», τόνισε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, για να συμπληρωθεί η φράση του από τρεις παραμέτρους, τις οποίες έθεσε ο κ.  Schwabe:
1. Παροχή κινήτρων για έναρξη της συνεργασίας
2. Ενίσχυση της δυνατότητας ανάπτυξης, μέσω οικονομικών ανταλλαγών
3. Συνεργασία ΣΕΦΑΑ με την εκεί πανεπιστημιακή σχολή αθλητισμού.
Σε αυτό το θέμα ειδικά στάθηκε ο κ. Παπαστεργίου, επισημαίνοντας την αξία της συγκεκριμένης σχολής, ως η καλύτερη στη χώρα μας και μια από τις καλύτερες στην ΕΕ.
Στη συνέχεια, η συζήτηση περιστράφηκε στην προσπάθεια του κ. Schwabe, να μειωθεί η εισφορά της χώρας μας στον κοινοτικό προϋπολογισμό, διαρκούσης της κρίσης.
Ακολούθως η αντιπροσωπεία των Γερμανών πεζή μετέβη από το Δημαρχείο Τρικκαίων στον χώρο εκκίνησης του Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό. Ενημερώθηκαν από τον δ/νοντα σύμβουλο της e-trikala ΑΕ κ. Οδυσσέα Ράπτη ενώ επισκέφθηκαν και τη έκθεση για την Αυτοκίνηση στην αρχαία Ελλάδα, που φιλοξενείται στο Κουρσούμ Τζαμί.

Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει επίσης ξενάγηση στον νομό και στην πόλη των Τρικάλων. Τη γερμανική αντιπροσωπεία απαρτίζουν επίσης οι: κα. Edith Delord, υπεύθυνη διεθνών σχέσεων για τις αδελφοποιημένες πόλεις της Castrop-Rauxel, κα. Ayla Dalkilinc, υπεύθυνη μετανάστευσης, κα. Aysel Cetin, μέλος της Επιτροπής Αδελφοποίησης και κα. Renate Möbius, εκπρόσωπος του τοπικού κόμματος του CDU (Χριστιανοδημοκράτες). Τον Γερμανό Δήμαρχο συνοδεύει και η σύζυγός του.
Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, παρέστησαν στη συνάντηση στο Δημαρχείο, οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Αναστασίου, Χρυσόστομος Κυρίτσης, Γιάννης Κωτούλας και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού κ. Μιχάλης Λάππας.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή