"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Επαφές Παπαστεργίου στη Γερμανία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η σύσφιγξη σχέσεων ανάμεσα στους τρικαλινούς μετανάστες και την πατρίδα, αλλά και η ενίσχυση δεσμών με Γερμανούς, ήταν η κορωνίδα της επίσκεψης της τρικαλινής αντιπροσωπείας στη Νυρεμβέργη. Με αφορμή τη συναυλία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη, που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων και δόθηκε στη βαυαρική πόλη, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας, έκανε πλήθος επαφών. Επαφών ουσιαστικών, που περιλάμβαναν γνωριμία με τα μέλη της κοινότητας και τους αρμόδιους του Δήμου Νυρεμβέργης, Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαστεργίου επισκέφθηκε τα γραφεία της ελληνικής κοινότητας, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρό της κ. Διονύσιο Κωνσταντάτο για τα θέματα που απασχολούν τους Ελληνες. Επίσης, συνοδευόμενος από την πάντα δραστήρια κ. Μαίρη Θεοχάρη, αντιπρόεδρο του Θεσσαλικού Συλλόγου Νυρεμβέργης, παρακολούθησε τον τρόπο διδασκαλία γερμανικής γλώσσας σε νέους ελληνικής καταγωγής, που πραγματοποιεί ο τρικαλινός καθηγητής κ. Στέφανος Γιάννος.
Το πρωί της Κυριακής 18 Οκταώρου ο κ. Παπαστεργίου, με τους αντιδημάρχους κ. Χρήστο Αναστασίου και Ηλία Παπανικολάου, επισκέφθηκαν τον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου, την ορθόδοξη εκκλησία της Νυρεμβέργης. Ο καταγόμενος από τη Θεόπετρα ιερέας της πόλης, πατέρας Σωτήριος Τσουρλής, δέχτηκε με χαρά την τρικαλινή αντιπροσωπεία και παραχώρησε τιμητικά χρόνο στον κ. Παπαστεργίου, για να απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό στους παριστάμενους.
Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το συμβούλιο του συλλόγου της αδελφοποιημένης με την Καλαμπάκα πόλης του Σβάμπαχ. Παρόντες στη συνάντηση με την τρικαλινή αντιπροσωπεία, οι δύο προεδρίνες του συμβουλίου, η Ελληνίδα κ. Ελένη Μπούση και η Γερμανίδα κ. Μόνικα Χάινεμαν, καθώς και ο αντιπρόεδρος δρ. Ευθύμης Παπαχρήστος. Κυρίαρχο θέμα στη συζήτηση, η μεγάλη προσφορά του συλλόγου σε φάρμακα, που δόθηκαν στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Τρικκαίων, που λειτουργεί στο κτήριο του παλιού νοσοκομείου, στο πλαίσιο των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.
Η επίσκεψη στη Νυρεμβέργη ολοκληρώθηκε με δύο συναντήσεις. Η πρώτη, στο Δημαρχείο Νυρεμβέργης, με την εκπρόσωπο του Δημάρχου, κ. Μάλι, την επικεφαλής της ομάδας του SPD (το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα) στο Δημοτικό Συμβούλιο, δρ Ανια Πρελς-Κάμμερερ. Μαζί της ήταν η Ελληνίδα δημοτική σύμβουλος κ. Αλίκη Αλέσικ και ο επίσης σύμβουλος Αντόνιο Φερντάντεζ. Η συνομιλία περιστράφηκε αρχικώς στην ενημέρωση για τον Δήμο Νυρεμβέργης και το μοντέλο της Αυτοδιοίκησης στη Γερμανία. Κυρίως, όμως, οι δύο πλευρές εστίασαν στις προκλήσεις του Δήμου και τη Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο τη ΕΕ, αλλά και στις πιθανότητες συνεργασίας σε πλήθος τομέων με βάση τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις δυνατότητες που υφίστανται.
Τέλος, και με δεδομένη την παρουσία σε γερμανικό έδαφος, έγινε και τηλεφωνική επαφή με τον νέο Δήμαρχο της αδελφοποιημένης με τα Τρίκαλα πόλης του Αμπεργκ, κ. Μάικλ Τσέρνι. Από τη συζήτηση δρομολογήθηκε μια πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών στις αρχές του 2016.

Από το γραφείο Τύπου

dimarxeio_1-1dimarxeio_3svabah1sxoleio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης