"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Επικοινωνιακή… διόρθωση με Μαρία Σπυράκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος προγραμματίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλαγές που όλα δείχνουν πως θα επιφέρει μετά την πραγματοποίηση του 11ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Οι πληροφορίες φέρουν τον πρόεδρο της Ν.Δ. να έχει κάνει κρούσεις σε δύο δημοσιογράφους από το συγκρότημα Αλαφούζου, το οποίο άλλωστε τον στηρίζει παντοιοτρόπως, οι οποίες όμως δεν καρποφόρησαν.

Επικρατέστερη να αντικαταστήσει τον Βασίλη Κικίλια στην εκπροσώπηση Τύπου του κόμματος φέρεται η ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη. Πηγές από τη Ν.Δ. λένε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τής το έχει ήδη προτείνει και το θέμα είναι αν τελικά η ίδια θα αποδεχθεί αυτόν τον νέο ρόλο καθώς σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει το Ευρωκοινοβούλιο, αφού η παρουσία της στην πρωτεύουσα θα πρέπει να είναι καθημερινή.

Υπέρ Μητσοτάκη

Η κυρία Σπυράκη, που είχε προταθεί ως υποψήφια για την Ευρωβουλή από τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, ήταν η πρώτη που είχε υπογράψει υπέρ της υποψηφιότητας Μητσοτάκη για την προεδρία της Ν.Δ. Είναι λοιπόν προφανές ότι έχει τη στήριξη και εκείνης της πτέρυγας της Ν.Δ. που βρίσκεται περί τον πρώην πρόεδρο και κατ’ επέκταση του αντιπροέδρου Αδώνιδος Γεωργιάδη, αφού είναι κοινό μυστικό ότι Σαμαράς-Γεωργιάδης πάνε χέρι χέρι.

Ωστόσο για ένα μεγάλο κομμάτι του κόμματος το θέμα δεν βρίσκεται στις αλλαγές προσώπων. Η κριτική που ασκούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει να κάνει με την ακολουθούμενη πολιτική που εκφράζεται από το επικοινωνιακό επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. και προφανώς εκπορεύεται από τον ίδιο.

Θα πρέπει, λένε οι επικριτές του, να καταλήξει πρώτα πού θέλει να στραφεί και στη συνέχεια να επιλέξει πρόσωπα. Χρησιμοποιούν μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι, όταν ο Κώστας Καραμανλής είχε αποφασίσει να στραφεί στον μεσαίο χώρο, είχε επιλέξει κατόπιν πολλών συσκέψεων με τους επιτελείς του τότε ως εκπρόσωπο τον Θόδωρο Ρουσόπουλο.

Η περίπτωση εδώ δεν είναι καθόλου η ίδια. Η αίσθηση που δημιουργείται σε μια μεγάλη μερίδα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ακολουθεί» τον Αδωνι Γεωργιάδη κι αυτό είναι τεράστιο λάθος.

Για τον αντιπρόεδρο μάλιστα οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως ελέγχει περίπου ένα 10% των στελεχών και των φίλων της Ν.Δ., ποσοστό ελάχιστο, παρότι λέγεται ότι η πλειονότητα των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος είναι δικοί του άνθρωποι.

Στο ερώτημα γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει τόσο τον Αδωνι Γεωργιάδη, κάποιοι δίνουν μια εξαιρετικά απλή απάντηση. Αναζητήστε τις γυναίκες. Λένε πως οι κυρίες Μαρέβα και Μανωλίδου έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα στενή προσωπική σχέση κι αυτό επηρεάζει και τους συζύγους τους.

Αν λοιπόν, πάντα κατά τις ίδιες πηγές, η Ν.Δ. δεν στραφεί σε άλλες ατραπούς είναι αδύνατο να ξεπεράσει το «ταβάνι» που δείχνουν να έχει οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις και να κατακτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Αλλωστε ο χρόνος δείχνει να λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης που με τη μεταστροφή της έχει πάρει ανά χείρας την ατζέντα η οποία ώς τώρα ήταν προνομιακό πεδίο για τη Ν.Δ. Και παρά τις κυβερνητικές παλινωδίες -των Νεοδημοκρατών ο χαρακτηρισμός- η «προπαγάνδα» της φαίνεται να έχει μεγαλύτερη απήχηση

Διαρροές

Εξάλλου, κάποιες διαρροές σε τρεις κυριακάτικες εφημερίδες, περί συγκεκριμένων εξωκοινοβουλευτικών προσώπων που θα στελεχώσουν τη μελλοντική κυβέρνηση της Ν.Δ., κάθε άλλο παρά βοήθησαν τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πολλοί «πάγωσαν», αν και ο αρχηγός έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι θα χρησιμοποιήσει επιφανή στελέχη της κοινωνίας, μόνο ένας μίλησε και «έσφαξε με το βαμβάκι».

Ηταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, που εξέφρασε την «ικανοποίησή» του για τις επιλογές του προέδρου, αλλά κάλεσε τους «μελλοντικούς υπουργούς» να επιζητήσουν και την αποδοχή της κοινωνίας διά της έκθεσής τους στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο από τη Νίκαια του Πειραιά οι προσυνεδριακές διαδικασίες. Θέμα πρώτον, ανεργία και απασχόληση. Το δεύτερο, στην Πάτρα, θα είναι αφιερωμένο στους νέους. Και θα ακολουθήσουν προσυνέδρια για την υγεία και το ασφαλιστικό, για την επιχειρηματικότητα, για τους αγρότες, για τις δημόσιες υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Νέες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη δεξιοτήτων και εργασιακά δικαιώματα είναι οι τρεις θεματικές ενότητες του πρώτου προσυνεδρίου στο οποίο, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει ως συζητητής κι όχι ομιλητής.

Οι θεματικές ενότητες προέκυψαν από την ανάλυση των απαντήσεων στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, στο οποίο, σύμφωνα με τη Ν.Δ., μετείχαν πάνω από 15.000 άτομα. Από τις απαντήσεις προέκυψε εξάλλου πως τελευταία σε σειρά προτεραιότητας έρχεται η επιλογή των επιδοματικών πολιτικών για τη στήριξη της ανεργίας.

efsyn.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μέσα στον Οκτώβριο, παίρνοντας τη θέση του Βασίλη Κικίλια. Η Μαρία Σπυράκη, αναμένεται να αναλάβει την «καυτή πατάτα» της επικοινωνίας με στόχο να καλύψει ένα σημαντικό έλλειμμα. Δεν θα εγκαταλείψει την Ευρωβουλή, ωστόσο θα περιορίσει την παρουσία της στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Θα δίνει το παρών μόνο σε κορυφαίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και επιτροπές που άπτονται στο χαρτοφυλάκιό της (ενέργεια).
    Το μεγάλο ερώτημα παραμένει αν η Μαρία Σπυράκη θα διεκδικήσει σταυρό στη Ά Θεσσαλονίκης, όπου έχει ανοίξει γραφείο ή θα «μετακομίσει» στο Επικρατείας για να μπορεί να έχει την κεντρική ευθύνη της επικοινωνίας κατά την προεκλογική περίοδο.
    Το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές τον Μάιο –Ιούνιο του 2018 είναι ένα σενάριο που συζητάει η Πειραιώς, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο αναγκαία την ανανέωση της επικοινωνιακής στρατηγικής, την οποία σήμερα έχει ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο νυν εκπρόσωπος της ΝΔ, αναμένεται να αξιοποιηθεί ευρύτερα, καθώς θεωρείται ένα από τα πιο έμπιστα στελέχη της ηγεσίας.
    Την ίδια στιγμή, αλλάζει χέρια και το γραφείο Τύπου της Πειραιώς. Ο Μακάριος Λαζαρίδης θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα κατεβεί υποψήφιος βουλευτής στην Καβάλα. Το πιο πιθανό σενάριο να παραδώσει την σκυτάλη στον πολιτικό συντάκτης της «Καθημερινής» Κωνσταντίνο Ζούλα. Έναν δημοσιογράφο που θεωρείται ότι εκφράζει τον μετριοπαθή κεντρώο χώρο και έχει πολύ καλή πένα, κάτι που είναι χρήσιμο στην ανάδειξη της είδησης και του μηνύματος στα δελτία Τύπου της ΝΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης