"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Ερώτηση Ηλία Βλαχογιάννη για τη μη εκπομπή ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σε χωριά των Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

000000000000

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Εσωτερικών, Υποδομών – Μεταφορών & Δικτύων με θέμα «ΜΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ», κατέθεσε ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, κ. Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, από κοινού με ομάδα Βουλευτών της ΝΔ.
Υπενθυμίζουμε πως ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, ανέδειξε το πρόβλημα σε τοποθέτησή του στην επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας στη Βουλή, όπου κάλεσε όλους τους αρμόδιους να έρθουν και να δώσουν εξηγήσεις για την ταλαιπωρία των πολιτών.
Όπως επισημαίνεται, πολίτες πολλών περιοχών της Χώρας, στερούνται της δυνατότητας λήψεως τηλεοπτικού σήματος, μέσω της «Νέας ψηφιακής πλατφόρμας DIGEA», καθώς αυτή δεν καλύπτει τις συγκεκριμένες περιοχές με το «νέο ψηφιακό σήμα». Πολίτες, οι οποίοι υποχρεώθηκαν, προσφάτως, στην αγορά ειδικού δέκτη ψηφιακού σήματος, δαπανώντας ένα σημαντικό (για τα σύγχρονα οικονομικά τους δεδομένα) ποσό.
Χαρακτηριστικά, ολόκληρος ο ορεινός όγκος της Πίνδου, αλλά και οι περισσότεροι ορεινοί όγκοι της χώρας καθώς και πολλές πεδινές και ορεινές παραμεθόριες περιοχές της όπως αυτές του Κ. Νευροκοπίου, Παρανεστίου, περιοχές της οροσειράς της Ροδόπης κλπ. στερούνται των κατάλληλων πομπών-αναμεταδοτών.

00000000000
Προς την κατεύθυνση επίλυσής των προβλημάτων, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των πολιτών, οι κ.κ. Βουλευτές ερωτούν τους Υπουργούς τα παρακάτω:
Τί προβλέπει η σχετική συμφωνία παραχώρησης;
Ποιος θα καλύψει τη δαπάνη για την τοποθέτηση των απαραίτητων αναμεταδοτών.
Αν προτίθενται τα Υπουργεία να εξετάσουν τη δυνατότητα παράτασης εκπομπής του αναλογικού σήματος, μέχρι να καλυφθεί όλος ο Ελλαδικός χώρος με σύστημα αναμεταδοτών ψηφιακού σήματος
Αν προτίθενται, να ενημερώσουν σχετικά, την αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων.

Παραθέτουμε την Ερώτηση, όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης