"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

Ημέρες Erasmus 2019 στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχε στον  πανευρωπαϊκό εορτασμό των “Erasmus Days 2019” («Ημέρες Erasmus 2019») στις  11 Οκτωβρίου 2019,  με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Στην εκδήλωση πήραν μέρος μαθητές που συμμετείχαν σε προγράμματα Erasmusτα προηγούμενα χρόνια και οι νεοεισερχόμενοι μαθητές της Α’ τάξης.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων κ. Νικόλαος Ντόγκας έκανε μια σύντομη αναφορά στα προγράμματα που υλοποιήθηκαν από το 2006 στο σχολείο και μίλησε για την προστιθέμενη αξία που έχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στη συνέχεια οι μαθητές παρουσίασαν τις εμπειρίες τους καθώς και τις εργασίες που υλοποιήθηκαν, μέσα από τα προγράμματα Erasmusτου σχολείου, που περιελάμβαναν παρουσιάσεις, έντυπο υλικό, βίντεο κλπ.

Στις «Ημέρες Erasmus 2019» συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ευρώπημε στόχο την προβολή του αντικτύπου του προγράμματος και την ανάδειξη των θετικών εμπειριών που αποκόμισαν. Όλες οι δράσεις των σχολείων είναι αναρτημένες στον σύνδεσμο www.erasmusdays.eu

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετέχει ενεργά εδώ και χρόνια στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και είναι ένα από τα λίγα σχολεία στην Ελλάδα που κατέχουν τον «Χάρτη Κινητικότητας», που δίνει κάθε χρόνο την δυνατότητα σε 30-50 μαθητές να συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης.

Με τις δραστηριότητες κινητικότητας Erasmus+ το σχολείο βάζει υψηλούς στόχους στην κατάρτιση των μαθητών και επιδιώκει την ανάπτυξή τους τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, δίνοντάς τους τις ευκαιρίες εκείνες που θα τους βοηθήσουν να βρουν εργασία μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό, κοινωνικό και τεχνολογικό περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης