"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Η «Αντιγόνη» στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η γνωστή τραγωδία του Σοφοκλή, παρουσιάζεται από τους σπουδαστές του Δημοσίου ΙΕΚ Θέρμης (Τμήμα B’2 Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου – Κινηματογράφου) σε μία μεταδραματική προσέγγιση, αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμών και μελέτης πάνω στο κείμενο του Σοφοκλή.

Ο Δήμος Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη συμπράττουν σε αυτή την προσπάθεια, προσφέροντας ΔΩΡΕΑΝ την παράσταση στον Μύλο Ματσόπουλου, την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018, στις 21:00

Η προσπάθεια είναι σημαντική, καθώς πρόκειται για σπουδαστές του ΙΕΚ που λειτουργούν εθελοντικά για την εκμάθηση της υποκριτικής τέχνης και ασχολούνται ενεργά στον ελεύθερο χρόνο τους με βάση την αγάπη προς τη μέγιστη αυτή τραγωδία.

Η σύγκρουση ανάμεσα στους νόμους και στο εθιμικό δίκαιο, η αδιαλλαξία, η σιγή των πολιτών μπροστά στα τεκταινόμενα, καθιστά την τραγωδία αυτή επίκαιρη και ζωντανή.

Οι ηθοποιοί μεταφέρουν αποσπάσματα μονολόγων των δραματικών προσώπων και αλλάζουν ρόλους, με σκοπό ο θεατής να μάθει, να αισθανθεί και να προβληματιστεί. Η ομάδα βρίσκεται επί σκηνής ως χορός και η δράση εξελίσσεται μέσω των μονολόγων. Σημασία δεν έχει το πρόσωπο, αλλά ο χαρακτήρας που υποδύεται ο κάθε ηθοποιός και για τον λόγο αυτόν, κάθε ρόλος υποδύεται από 2 ή 3 ηθοποιούς.

 

Σκηνοθεσία- διδασκαλία: Σοφία Φυτιάνου, Θεοδώρα Μωυσιάδου

Διανομή:

Αντιγόνη
Γκιόκα Δήμητρα
Παναγιωτίδου Ντίνα

Ισμήνη
Τσούμαρη Γεωργία.

Κρέοντας
Σπιταλιωράκη Σμαρώ Κανταρτζόγλου Νίκος
Γκλεζακης Βασίλης,
Φύλακας
Γκιόκα Δήμητρα.

Αίμονας
Ταστσόγλου Ελευθέριος.

Τειρεσίας
Κανταρτζόγλου Νίκος
Ευτυχία Φιρίπη

Ευρυδίκη
Λαζαρίδου Ευγνωσία

Άγγελος
Γκλεζακης Βασίλης.

Χορός
Όλοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης