"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία για την ΤΡΙΚΚΗ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης για το εργοστάσιο γάλακτος “Τρίκκη”

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του εργοστασίου γάλακτος “Τρίκκη”.
Παλεύουμε ενάντια στα σχέδια του αγροτοδιατροφικού κεφαλαίου
Η μάχη που δίνεται εδώ και μέρες στο εργοστάσιο γάλακτος Τρικάλων “Τρίκκη” έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης κοινωνικής βαρβαρότητας και του εργασιακού μεσαίωνα στον οποίο επιδιώκουν να μας οδηγήσουν οι πολιτικές κατευθύνσεις της Ε.Ε., των “θεσμών” και των κυβερνήσεων που υποκλίνονται σε αυτές και τις εφαρμόζουν δίχως έλεος για την κοινωνική πλειοψηφία.
Εκβιαστικά διλήμματα στους εργαζόμενους του τύπου ” ή ατομική σύμβαση με μείωση μισθών ή απολύσεις”, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και εργασιακών δικαιωμάτων, λειτουργία ενός συνεταιριστικού εργοστασίου με όρους ανώνυμης εταιρίας, καθυστέρηση στην πληρωμή των αμοιβών, κι όλα αυτά με τη δικαιολογία της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας και την επίκληση της οικονομικής κρίσης, των capital controls και της έλλειψης ρευστότητας. Και όπως πάντα, όλα οδηγούν σε αποφάσεις και μέτρα εις βάρος των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων και στην ολοένα και μεγαλύτερη απομάκρυνση του εργοστασίου από τον συνεταιριστικό του χαρακτήρα και τη μετατροπή του σε φέουδο των λίγων ισχυρών μεγαλομετόχων του.
Η κινητοποίηση των εργαζομένων που δεν υποκύπτουν στις απαιτήσεις της εργοδοσίας και αντιστέκονται στα εκβιαστικά διλήμματα, που μέσω γενικών συνελεύσεων και τη δημιουργία επιτροπής αγώνα ξεπέρασαν την ανοιχτά φιλοεργοδοτική στάση του προεδρείου του Δ.Σ. των εργαζομένων, καθώς και την προσπάθεια της εργοδοσίας να τους διχάσει σε νέους και παλιούς, δείχνει έναν δρόμο ενότητας, αποφασιστικότητας και αντίστασης που όλες και όλοι έχουμε ανάγκη και σηματοδοτεί την αρχή νέων αγώνων ενάντια στη βαρβαρότητα που επιχειρούν να θεμελιώσουν. Η δημοσιοποίηση της κατάστασης στο εργοστάσιο και οι επαφές με όλα τα μαχόμενα κομμάτια της τρικαλινής κοινωνίας έδωσαν έκταση στο θέμα και εισέπραξαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της κοινωνικής πλειοψηφίας και των εργαζομένων, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η λύση δε βρίσκεται στα βαλτωμένα μονοπάτια της ατομικής διαπραγμάτευσης, αλλά σε ένα εργατικό μέτωπο αγώνα που θα συντρίβει την κλαδική πολυδιάσπαση για να συντρίψει τελικά και τον κοινωνικό Αρμαγεδώνα του κεφαλαίου.
Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την Ανατροπή, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του εργοστασίου γάλακτος “Τρίκκη” και θα παρέμβει ενεργά και με κάθε τρόπο, υπέρ των εργατικών δικαιωμάτων και συμφερόντων, όπως είναι η σταθερή θέση και στάση της. Ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία κι αυθαιρεσία και κόντρα στον υποταγμένο συνδικαλισμό των ξεδιάντροπα φιλοεργοδοτικών “συνδικαλιστών”, απέναντι στην προσπάθεια διχασμού των εργαζομένων και στη δημιουργία κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού και κανιβαλισμού.
Είναι η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά στην κοινωνία για το πως μετατράπηκαν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί σε τσιφλίκια λίγων και ισχυρών, για το που οδηγούν οι πολιτικές της Ε.Ε. και της κυβέρνησης τους αγρότες και τι παραγωγικό και διατροφικό μοντέλο θέλουν να επικρατήσει. Για τη “ζούγκλα” των εργασιακών σχέσεων που θέλουν να επιβάλλουν και κυρίως, είναι η ώρα να τσακίσουμε στην πράξη τους εκβιασμούς που ανοιχτά μας λένε: “ή σκύβετε το κεφάλι ή θα σας το κόψουμε”.Τα κεφάλια των εργαζομένων πρέπει να σταθούν όρθια και να γυρίσουν όρθια, νικηφόρα και περήφανα στις δουλειές τους! Πρώτα απ’ όλα όμως είναι η ώρα μέσα από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας να δείξουμε πως υπάρχει άλλος δρόμος, απέναντι στον καπιταλιστικό μονόδρομο. Για μια παραγωγή βασισμένη στις κοινωνικές ανάγκες και για παραγωγούς συνεταιριζόμενους και συλλογικά συνεργαζόμενους ενάντια στην ιδιοποίηση του κοινωνικού πλούτου από το κεφάλαιο.
Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων! Μέχρι τη νίκη!
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την Ανατροπή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης