"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.3 C
Trikala

Η Εθελοντική Ομάδα του 8ου Λυκείου στο Προεδρικό Μέγαρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Εθελοντική Ομάδα του 8ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018,   πραγματοποίησε επίσκεψη στο  Προεδρικό Μέγαρο κατόπιν προσκλήσεως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο , η οποία εξελίχθηκε σε μια αξέχαστη εμπειρία για  όλους μας.

 

 

Αρχικά, συζητήσαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη δράση μας, η οποία ξεκίνησε πριν 4χρόνια ως μαθητές Γυμνασίου και τελειώνει φέτος πλέον ως μαθητές  Λυκείου . Ειδικότερα, δεχτήκαμε από τον ίδιο συγχαρητήρια, διότι όπως ανέφερε, καταφέραμε στη περίοδο της κρίσης να σταθούμε δίπλα σε ανθρώπους τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και σε άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (Κοινωνικές Δομές του Δήμου μας  πρόσφυγες, Κιβωτός του Κόσμου, Σωφρονιστικά Ιδρύματα, ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας πλημμυροπαθείς  κ.α.) με σκοπό να καλύψουμε βασικές ανάγκες σε ρουχισμό, τρόφιμα, εμβόλια  και φάρμακα. Στην συνέχεια επισήμανε ότι ο εθελοντισμός θα πρέπει να είναι κομμάτι της σχολικής εμπειρίας και όχι πρωτοβουλία ορισμένων ατόμων .

 

Αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της κοινωνίας μας πριν και μετά την κρίση  λέγοντας ότι αυτό που ζούμε εμείς  το έζησαν και άλλα κράτη και πως του έκανε εντύπωση πως σε μια μικρή πόλη έχουν γίνει τόσο μεγάλες δράσεις και ότι είμαστε η μαγιά και για άλλους μαθητές.  Του απευθύναμε ανοικτή πρόσκληση  να επισκεφτεί την πόλη μας και ήταν απόλυτα θετικός σε αυτό το κάλεσμά μας .Μετά στάθηκε ένα ακόμη σκαλοπάτι προς εμάς και είπε ότι τώρα  παίρνει τον λόγο του καθηγητή και όχι του πολιτικού και κάνει αναφορά για τη γενική παιδεία που πρέπει να κατέχει ο καθένας μας.

Τον ευχαριστήσαμε θερμά για την φιλοξενία του και του θέσαμε τους προβληματισμούς μας σχετικά με το πόσο  η δευτεροβάθμια εκπαίδευση προωθεί τον εθελοντισμό και τι εμπόδια συναντήσαμε στην προσπάθεια μας αυτά τα χρόνια . Τέλος, πριν μας αποχαιρετήσει μας συμβούλεψε για το μέλλον μας και μας τόνισε πόσο μεγάλη σημασία έχει στη ζωή  ενός ανθρώπου η ανθρωπιστική  παιδεία , εφόδιο απαραίτητο για όλη μας τη  ζωή . Φυσικά  μας ευχήθηκε καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις ιδίως στα παιδιά που είναι φέτος  Γ’ Λυκείου   και μας εξήγησε ότι δεν αποτελούν το τέλος  του κόσμου αλλά αντιθέτως μια  νέα αρχή .
Ακολούθησε  μια υπέροχη ξενάγηση από τους υπεύθυνους του Μεγάρου στο χώρο .Περιηγηθήκαμε σε  εκπληκτικές αίθουσες του κτηρίου   στις οποίες έχουνε βρεθεί μεγάλοι ηγέτες κρατών .

Ηταν μια εκπληκτική εμπειρία για όλους μας μέσα από  την οποία πήραμε εφόδια χρήσιμα για όλη την υπόλοιπη ζωή μας. Ήταν μια προσπάθεια να ενταχθεί ο εθελοντισμός ως αναπόσπαστο κομμάτι στα σχολεία και ελπίζουμε αυτό το αίτημα να γίνει αποδεκτό μέσα από την συζήτηση που είχαμε  με τον Πρόεδρο και να βάλει και ο ίδιος τον θεμέλιο λίθο σε όλη αυτή την προσπάθεια προκειμένου όλο και περισσότερα σχολεία της χώρας να δράσουνε με  τον ίδιο τρόπο στο προσεχές μέλλον. Άλλωστε ακόμη και το σύνθημά μας προσβλέπει σε αυτό…σήμερα εμείς αύριο εσείς. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι   μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε αυτή την επίσκεψη και ιδίως την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Άννα Μπέλτσιου, στην οποία οφείλουμε την ύπαρξη της Εθελοντικής Ομάδας του 8ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων και φυσικά και όλα τα υπόλοιπα μέλη καθώς και τον Δήμο Τρικκαίων που υπήρξε πάντα αρωγός όταν συζήσαμε την  συνεισφορά του.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ,ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΟΥΡΚΟΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΗ ΜΑΡΙΕΤΑ,ΜΠΕΛΟΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΜΑΓΕΙΡΙΑΣ ΠΑΡΗΣ ,ΝΙΚΑ ΑΛΕΞΙΑ ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΚΑΜΙΝΑΡΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ, ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΑΡΗΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ,ΑΡΓΥΡΗ ΔΩΡΑ,ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΣΙΜΟΡΕΛΗ ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΝΟΥΡΑ ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ ΖΗΣΗΣΚΑΤΣΙΑΜΠΑ ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΡΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΓΟΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΑΛΟΤΙ ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΛΙΟΥΚΑΣ ΣΕΡΙΣΤΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΛΟΥΦΗ ΟΛΓΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης