"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Η Εύβοια δέχεται αυτή την περίοδο τη χαριστική βολή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Εύβοια μετράει τις πληγές της. Όπως τις μετρούσε πέρυσι. Και πρόπερσι. Και κάθε χρόνο.Η Εύβοια μετράει τους νεκρούς της. Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία.

Η Εύβοια τα τελευταία 30 χρόνια καίγεται. Όπως κάηκε πέρυσι. Συνήθως, μέτα τις φωτιές, τα προηγούμενα χρόνια, ακολουθούσε το μπετόν. Φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η Εύβοια για περισσότερο από επτά δεκαετίες είναι το νησί που υπέστη τους περισσότερους βιασμούς. Κυριολεκτικά ξεκοιλιάστηκε για τον λιγνίτη. Εγιναν μονάδες της ΔΕΗ μέσα σε πόλεις, εργοστάσια τσιμέντου (ΑΓΕΤ) πάνω σε λιμάνια (Αλιβέρι), η αμαρτωλή και τοξική ΛΑΡΚΟ και εκατοντάδες άλλα μικρά και μεγάλα εγκλήματα όπως στο Μαντούδι…

Φαίνεται πως δεν έφταναν όλα αυτά. Η Εύβοια δέχεται αυτή την περίοδο τη χαριστική βολή. Εκατοντάδες ανεμογεννήτριες εμφανίστηκαν κατά την περίοδο της καραντίνας στις κορυφές του νησιού. Ο σχεδιασμός προβλέπει την εγκατάσταση περισσότερων από 3.000 ανεμογεννητριών το επόμενο διάστημα.

Η Εύβοια σήμερα τα ξημερώματα πνίγηκε. Και αυτό θα επαναληφθεί πολύ σύντομα. Γιατί η Εύβοια κάθε χρόνο καίγεται, κάθε χρόνο χτίζεται άναρχα, γιατί ισοπεδώνονται τα βουνά της για να εγκατασταθούν αυτοί οι τρομακτικοί γίγαντες που υποτίθεται θα φέρουν την ανάπτυξη.

Η Εύβοια καταδικάστηκε σε θάνατο. Τα δάκρυα των υπευθύνων για τους 7 -μέχρι τώρα- νεκρούς είναι κροκοδείλια. Στην Εύβοια γίνεται η μεγαλύτερη μπίζνα στην Ελλάδα. Χωρίς καμία απολύτως πρόβλεψη για τους κατοίκους της και κυρίως για τις επόμενες γενιές.

Η Εύβοια θυσιάζεται για ακόμη μία φορά για να κονομήσουν οι γνωστές οικογένειες. Ρωτήστε τον Γεραπετρίτη γνωρίζει περισσότερα…

Το πανέμορφο νησί θα γίνει σε λιγότερο από 25 χρόνια νεκροταφείο ανεμογεννητριών. Ανεμογεννήτριες κατεστραμμένες που τα κουφάρια τους θα στέκουν όρθια όπως οι ανεμογεννήτριες της δεύτερης φωτό στις κορυφογραμμές μετά την Κάρυστο, για να θυμίζουν σε όλους μας την εγκληματική φύση των ελληνικών κυβερνήσεων…

Δημήτρης Παπαθανασίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης