"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Η “Καθημερινή” για την γκαλερί Alma των Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Προσωπικότητα  ιδιαίτερα δημιουργική και παρεμβατική, ο πολύπλευρος σκηνοθέτης Στιβ Μακουίν (φωτ.) προκάλεσε αίσθηση με τη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στους Financial Times, στην έκδοση του περασμένου Σαββατοκύριακου. Ο σκηνοθέτης της κινηματογραφικής επιτυχίας «12 χρόνια σκλάβος» (με θέμα τη δουλεία) δήλωσε πως «ήταν πολλοί εκείνοι που δεν ήθελαν να γυριστεί αυτή η ταινία». «Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να κλείνουν τα μάτια σε ορισμένα θέματα. Θέλουν να ζουν τις ζωές τους, να μην κοιτούν πίσω». Στο μέλλον, είπε, θα ερευνήσει περισσότερο το θέμα της σεξουαλικότητας, το οποίο έθιξε στην ταινία του «Shame».

..Kατά πόσον μπορούν να «εξαχθούν» Ελληνες εικαστικοί καλλιτέχνες ορισμένου βάρους και προσωπικότητας είναι πάντα ένα στοίχημα. Η γκαλερί Alma των Τρικάλων, με την ιδιαίτερα δυναμική παρουσία της Μαρίας Αλμπάνη, οργάνωσε την παρουσίαση του εικαστικού Νίκου Μόσχου στη φουάρ της Βαρκελώνης SWAB (2-5/10). Τα έργα που παρουσίασε ο Νίκος Μόσχος αποτελούν την εξέλιξη της σειράς που πρωτοπαρουσίασε στις δύο προηγούμενες εκθέσεις το 2012 και το 2013, οι οποίες είχαν τίτλο: «Ο Γάμος της Σάρκας και της Μηχανής».

…H ωριμότητα των Βρετανών φαίνεται και στο θεατρικό έργο του Mike Bartlett «King Charles III», που ανοίγει σημαντικά θέματα γύρω από τον θεσμό της μοναρχίας, τα όρια δημοσίου και ιδιωτικού και τις αντιφάσεις του πολιτικού συστήματος. Με μία ερμηνεία που έχει κερδίσει την κριτική, ο Tim Pigott-Smith ερμηνεύει τον ρόλο του Καρόλου, όταν αυτός ανέβηκε στον θρόνο. Ο τρόπος του είναι σαιξπηρικός, και όπως γράφει ο Μάικλ Μπίλινγκτον στον «Γκάρντιαν» θυμίζει Αμλετ ή Μακμπέθ. Εως 29 Νοεμβρίου στο θέατρο Wyndham’s του Λονδίνου.

…H δημοπρασία , με σπάνια φιλοτελικά αντικείμενα, που διοργάνωσε ο οίκος A. Karamitsos την 1η Οκτωβρίου στο Χίλτον, ήταν με διαφορά ό,τι πιο επιτυχημένο έχει να επιδείξει ο χώρος του ελληνικού γραμματοσήμου εδώ και πολλά χρόνια. Αφιερωμένη σε σπάνιες Κεφαλές του Ερμή, η δημοπρασία είχε ποσοστό πώλησης στο 80% και τζίρο στα 620.000 ευρώ.

 
εφημεριδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” 
1 5

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης