Η Καρδίτσα έχει ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων συνολικά 15 χλμ. (τα 7 χλμ. στο κέντρο) Reviewed by Momizat on . «Η Καρδίτσα είναι η πρώτη πόλη στο ποδήλατο στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και πάνω από 20.000 ποδήλατα στους δρόμους», λέει ο δήμαρχος της «Η Καρδίτσα είναι η πρώτη πόλη στο ποδήλατο στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και πάνω από 20.000 ποδήλατα στους δρόμους», λέει ο δήμαρχος της Rating: 0

Η Καρδίτσα έχει ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων συνολικά 15 χλμ. (τα 7 χλμ. στο κέντρο)

Η Καρδίτσα έχει ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων συνολικά 15 χλμ. (τα 7 χλμ. στο κέντρο)

«Η Καρδίτσα είναι η πρώτη πόλη στο ποδήλατο στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και πάνω από 20.000 ποδήλατα στους δρόμους», λέει ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Τσιάκος. «Ξεκινήσαμε με τον πρώτο ποδηλατόδρομο πριν από 15 χρόνια και πλέον διαθέτουμε 7 χλμ. ποδηλατοδρόμων στο κέντρο και συνολικά 15 χλμ. σε όλη την πόλη. Ο πατέρας μου, που είναι 86 ετών, κυκλοφορεί με το ποδήλατο, είναι πλέον στη νοοτροπία του Καρδιτσιώτη».

Ορισμένες από τις δράσεις του δήμου που του χάρισαν τη διάκριση ήταν η έκπτωση κατά 20% στα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων των οποίων οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν ποδήλατο (λ.χ. διανομείς), αλλά και η παροχή κινήτρων στους δημοτικούς υπαλλήλους ώστε να μην χρησιμοποιούν Ι.Χ. για να πηγαίνουν στον χώρο εργασίας τους. Παράλληλα, ο δήμος έχει εντάξει προς χρηματοδότηση την επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, ενώ το τελευταίο έτος εστίασε στη βελτίωση των επιδόσεων στην προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ και πολίτες με κινητικές δυσκολίες.

«Να ξεκινήσουν από τα σχολεία. Να εκπαιδεύσουν τα παιδιά και να δημιουργήσουν ποδηλατολωρίδες από το κέντρο της πόλης προς τα σχολεία και τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος της πόλης. Ετσι θα καλλιεργήσουν σταδιακά την αλλαγή νοοτροπίας», λέει ο δήμαρχος Καρδίτσας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή