Η λίμνη Λογγά απέχει μόλις 50′ από τα Τρίκαλα και έχει εξελιχθεί σε σημαντικό οικοτουριστικό αξιοθέατο Reviewed by Momizat on . Η λίμνη Λογγά ,στα γαλαζοπράσινα νερά της οποίας καθρεφτίζονται τα πολύχρωμα δάση των Αντιχασίων, βρίσκεται κρυμμένη στα σύνορα των νομών Τρικάλων-Λάρισας. Η λίμνη Λογγά ,στα γαλαζοπράσινα νερά της οποίας καθρεφτίζονται τα πολύχρωμα δάση των Αντιχασίων, βρίσκεται κρυμμένη στα σύνορα των νομών Τρικάλων-Λάρισας. Rating: 0

Η λίμνη Λογγά απέχει μόλις 50′ από τα Τρίκαλα και έχει εξελιχθεί σε σημαντικό οικοτουριστικό αξιοθέατο

Η λίμνη Λογγά απέχει μόλις 50′ από τα Τρίκαλα και έχει εξελιχθεί σε σημαντικό οικοτουριστικό αξιοθέατο

Η λίμνη Λογγά ,στα γαλαζοπράσινα νερά της οποίας καθρεφτίζονται τα πολύχρωμα δάση των Αντιχασίων, βρίσκεται κρυμμένη στα σύνορα των νομών Τρικάλων-Λάρισας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Στα 16 χλμ. από τα Τρίκαλα (πηγαίνοντας προς Καλαμπάκα) στρίβουμε δεξιά, προς Θεόπετρα. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση τον Κονισκό, έδρα του τέως Δήμου Τυμφαίων.

Μετά τον Κονισκό υπάρχει διχάλα: αριστερά πάει για Δεσκάτη Γρεβενών, εμείς όμως θα πάμε δεξιά, προς Γερακάρι. Φτάνουμε και στο Γερακάρι. Στην είσοδο του χωριού υπάρχει ταμπέλα που μας δείχνει να στρίψουμε δεξιά για Λογγά.

Η Λογγά είναι ένα μικρό χωριουδάκι χτισμένο στα 970 μ. υψόμετρο, ψηλά στα Αντιχάσια όρη. Απέχει 50 χλμ. από τα Τρίκαλα, 32 χλμ. από την Καλαμπάκα και διατηρεί μόνιμο πληθυσμό 150 περίπου κατοίκων.

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, ουρανός, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Ομορφιά στο σπάνιο ορεινό αυτό τόπο. Η λίμνη αποτελεί πόλο έλξης για φυσιολάτρες .

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται η Βασω Μπασιακου, άτομα που στέκονται
Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, ουρανός, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Οι υπέροχες φωτογραφίες είναι της Αθανασίας Τσιοτινού

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή