"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Η ΛΑ.Ε Τρικάλων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το «μεσιτικό γραφείο» των δανειστών, το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ, ξεπουλάνε με φωτογραφικό διαγωνισμό την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι του εξευτελιστικού ποσού των 45 εκατομμυρίων  ευρώ, στη FerrovieDelloStatoItaliane, με αποτέλεσμα τόσο το επιβατικό έργο όσο και το εμπορικό να ελέγχονται πλέον από το ξένο κεφάλαιο.

Η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., εντάσσεται στην υλοποίηση κυβερνητικής δέσμευσης στο πλαίσιο της συμφωνίας του τρίτου μνημονίου το οποίο από κοινού ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, και στηρίζει η Ένωση Κεντρώων. Η εκποίησή της και η εκποίηση της ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού), που μάλλον έπεται, είναι πολιτικές σε ευθεία αντίθεση με ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο και συνολικά δημόσιο δίκτυο συγκοινωνιών, για φτηνή και ασφαλή συγκοινωνία για το λαό και μοχλό ανάπτυξης και στήριξης της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Η ΛΑ.Ε είναι αντίθετη στο ξεπούλημα της   ΤΡΑΙΝΟΣΕ, των αεροδρομίων, των λιμανιών και συνολικά των δημόσιων υπηρεσιών και του δημόσιου πλούτου. Η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανήκει στο λαό και ως δημόσια στρατηγική επιχείρηση θα έπρεπε να  εξυγιανθεί και να ανασυγκροτηθεί και να λειτουργήσει κερδοφόρα σε  όφελος του τόπου και του ελληνικού λαού και της ανάπτυξης της χώρας, κάτω από εργατικό έλεγχο, συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των πολιτών και τη μετατροπή της Ελλάδας  σε σύγχρονο κόμβο μεταφορών.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουν την αντίστασή τους, σε συμπαράταξη με όλους τους κλάδους και τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται απ’ τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές, για να βάλουν φρένο στο ξεπούλημα της χώρας και στην πλήρη ανατροπή των δικαιωμάτων τους.

Η ΛΑ.Ε Τρικάλων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Κυριακή 31 Ιουλίου στον Σιδηροδρομικό σταθμό Τρικάλων στις 10.30π.μ και πορεία προς τον χώρο των  εγκαινίων  της υπόγειας διάβασης του ΟΣΕ στα Σαράγια όπου θα παραστεί

η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης