Η Μπέττυ Μπαζιάνα υποψήφια ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Reviewed by Momizat on . Παρασκευή  και 13 (Δεκεμβρίου) θα κριθεί η υποψηφιότητα της συντρόφου του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κ. Μπέττυ Μπαζιάνα, που διεκδικεί  θέσ Παρασκευή  και 13 (Δεκεμβρίου) θα κριθεί η υποψηφιότητα της συντρόφου του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κ. Μπέττυ Μπαζιάνα, που διεκδικεί  θέσ Rating: 0

Η Μπέττυ Μπαζιάνα υποψήφια ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η Μπέττυ Μπαζιάνα υποψήφια ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Παρασκευή  και 13 (Δεκεμβρίου) θα κριθεί η υποψηφιότητα της συντρόφου του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κ. Μπέττυ Μπαζιάνα, που διεκδικεί  θέση  μέλους ΔΕΠ  στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η κ.Μπαζιάνα είχε εργαστεί τα προηγούμενα έτη ως συμβασιούχος καθηγήτρια και πλέον κατέθεσε υποψηφιότητά της για τη θέση επίκουρης καθηγήτριας. Ωστόσο η εκλογή της δεν είναι απολύτως σίγουρη, καθώς υπάρχουν ακόμα 3 υποψήφιοι που διεκδικούν την ίδια θέση. Πάντως οι πιθανότητες επιλογής της από την 11μελή επιτροπή του ιδρύματος είναι συγκριτικά υψηλές, καθώς η εισήγηση της τριμελούς επιτροπής που εξέτασε τις υποψηφιότητες  είναι υπέρ της. Σε περίπτωση επιλογής της, η κ.Μπαζιάνα θα μονιμοποιηθεί μετά απο δοκιμαστικό διάστημα 3ετίας.

Το συγκεκριμένο Τμήμα Πληροφορικής, που  λειτουργεί στη Λαμία, είχε ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετά από τη συγχώνευση με το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Δεν έχει αποκτήσει ακόμα την αυτονομία του καθώς υπηρετούν εκεί μόλις 4 μέλη ΔΕΠ , αλλά σχεδιάζεται η ενίσχυσή του με άλλους τόσους πανεπιστημιακούς ώστε να γίνει αυτόνομο.

Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, που σήμερα εργάζεται στο Πολυτεχνείο της Αθήνας στον Τομέα Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, διεκδικεί θέση καθηγητή Πληροφορικής. Σύμφωνα με το βιογραφικό της, η κ.Μπαζιάνα έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Ε.Μ.Π. το 2008. Από το 2014 εργάζεται στη ΣΗΜΜΥ και σήμερα υπηρετεί ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) σε αυτή.

Την περίοδο 2000–2002 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2002 συνεργάζεται επιστημονικά με το Ε.Μ.Π. Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2015-2016 και 2016-2017 διατέλεσε έκτακτο διδακτικό προσωπικό και δίδαξε αυτοδύναμα στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2016 διδάσκει αυτοδύναμα στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως διδακτικό προσωπικό βάσει του Π.Δ. 407. Από το 2017 διδάσκει ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Επίσης, από το 2017 είναι επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου, Κίνα (Beijing University of Post and Telecommunications).

Έχει περισσότερες από 55 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια με κριτές και κεφάλαια βιβλίων, ενώ τα ερευνητικά της ενδιαφέρονταέχουν να κάνουν με οπτικές επικοινωνίες, αρχιτεκτονικές και πρωτόκολλα μετάδοσης σε δίκτυα οπτικών ινών, μαθηματική μοντελοποίηση και βελτιστοποίηση απόδοσης, και εξομοίωση τηλεπικοινωνιακών συστημάτων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή