"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Η Ν. ΣΥΡΙΖΑ για τα προγράμματα voucher

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα κόλπα για την επίτευξη του εθνικού στόχου μείωσης της ανεργίας συνεχίζονται. Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι 42.000 νέοι και νέες από 18 ως 29 ετών που βρήκαν μια «θέση στον ήλιο» των προγραμμάτων voucher.

Μια θέση στο πλάι των χιλιάδων νέων που ζουν τα τελευταία χρόνια το καθεστώς της ελαστικής εργασίας και της πολυαπασχόλησης. Μια θέση στη γαλέρα της εκμετάλλευσης για μισθούς κάτι λιγότερο από 400 ευρώ με ωράρια που κυμαίνονται ανάλογα με τα γούστα του εκάστοτε εργοδότη.

Εν αναμονή λοιπόν της ανακοίνωσης της προκήρυξης για το νέο voucher που θα προσθέσει ακόμα 16.000 ανθρώπους από 30 έως 64 ετών στη μεγάλη χοάνη των «ωφελούμενων» προς τέρψιν των αφεντικών και της κυβέρνησης, ο αγώνας για την κατάργηση κάθε μορφής επισφαλούς εργασίας συνεχίζεται.

Διεκδικούμε τη μετατροπή των προγραμμάτων voucher σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης, την κατάργηση των μεσαζόντων/δουλέμπορων ΚΕΚ, την ένταξη στα ασφαλιστικά ταμεία κατά επάγγελμα και στα αντίστοιχα σωματεία και την πλήρη ασφάλιση, όχι μόνο την ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους εργαζόμενους στα προγράμματα voucher.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης