"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Η παρέμβαση του Σωτήρη Μπλέτσα στη Γ.Σ. του Κινήματος Αλλαγής

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Αγαπητέ Παύλε Χριστίδη

Παρεμβαίνω για να δηλώσω την προσωπική αισιοδοξία μου, όχι μόνον έμφυτη αλλά και αποτέλεσμα της ιστορικής εμπειρίας. Αυτή η αισιοδοξία αγαπητέ Παύλε, ενισχύθηκε σήμερα από το περιεχόμενο της ομιλίας σου, την φρεσκάδα της παρουσίας σου και την λάμψη του ήθους σου.

Φωτογραφία του Sotiris Bletsas.
Είμαστε η μεσαία παράταξη, η παράταξη του κέντρου και της σοσιαλδημοκρατίας.
Είμαστε η μεγάλη παράταξη του μέτρου και της μέγιστης εφικτής εθνικής και κοινωνικής προόδου.

Τολμάμε το καινούριο χωρίς να καταστρέφουμε την παράδοση.
Δεν επιχειρούμε τα ιδεοληπτικά και ανιστόρητα, σωρεύοντας καταστροφές και διχασμούς.

Η γραμμή των αγώνων μας ξεκινάει από την δημιουργία της νεώτερης Ελλάδος που στηρίχθηκε στις γηγενείς δυνάμεις της, εξελίσσεται με τον διπλασιασμό της, χάρη στις θυσίες του λαού μας και την ευφυία του Ελευθερίου Βενιζέλου, περνάει από την υπεράσπισή της Πατρίδας στα σκοτεινά χρόνια της κατοχής και φθάνει στην μετεμφυλιακή άνοιξη του Γεωργίου Παπανδρέου και την εγκαθίδρυση της πιο ευρείας δημοκρατικής, λαϊκής και συμφέρουσας και εφικτής ευρωπαϊκής αντιλήψεως, επί των ημερών του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.

Παρά τις ιστορικές συκοφαντίες, η εξυγίανση και η ανόρθωση της οικονομίας, ήταν τα μεταπολιτευτικά χρόνια ιδιαίτερα, έργο της παράταξής μας.

Και η διάσωση της χώρας από την εκδήλωση και μετάθεση στην Ευρώπη, της Τελευταίας Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης ήταν έργο δικό μας, το οποίο πληρώσαμε πανάκριβα με την πολιτική συντριβή μας και την πρωτοφανή ιστορική αδικία εις βάρος του πρωταγωνιστή της ΓΑΠ και των κορυφαίων στελεχών της Παράταξης, που έδωσαν επωνύμως και φανερά την σκληρή μάχη της ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

Αυτή την περίοδο, οι πιο φωτισμένες και ευγενείς δυνάμεις του της Πατρίδας, συμπράττουμε στο εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής, που ίσως δεν ετοιμάζει το από κάθε απόψεως σύντομο αύριο αλλά το στρατηγικής φύσεως μεθαύριο του τόπου, που θα ξεκινήσει πολύ σύντομα και θα διαρκέσει δημιουργικά για διάστημα στρατηγικής σημασίας.

Με την βεβαιότητα αυτή, εγώ είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω με τον πιό έντονο τρόπο δύο ανάγκες:

Πρώτον, να οριστικοποιήσουμε χωρίς διαλυτικές συνιστώσες την πολιτική μας ενότητα και

Δεύτερον, να εκπονήσουμε το κοστολογημένο Πρόγραμμα, Επαναλαμβάνω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της Ανόρθωσης και της Πορείας του Τόπου για τα επόμενα δέκα πέντε έτη.

Ένα Πρόγραμμα Εμπνευσμένο, Κοστολογημένο και γι αυτό Εφικτό, το οποίο θα φέρει την Ελλάδα οριστικά στην παρέα των αναπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, οικονομικά ισχυρή κια κοινωνικά δίκαιη.

Δεν έχουμε χρόνο για εσωκομματικά παιγνίδια

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο.

Ένα είναι το χρέος μας και Μία είναι η Ανάγκη του Λαού μας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που ενώνει και εμπνέει.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που μας ΒΓΑΖΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ στο ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ, ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ, ΔΙΑΡΚΩΣ ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΣ ΣΟΦΗ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης