"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Η Ρωσική αρκούδα βρυχάται άγρια και στέλνει το μεγαλύτερο της πλοίο να ισοπεδώσει τον ISIS (Photos)

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έτοιμοι να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στον ISIS, είναι οι Ρώσοι και στέλνουν το καμάρι του στόλου τους, το μεγαλύτερο τους πλοίο, με απίστευτη δύναμη πυρός στα ανοιχτά της Συρίας.

Ο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ, δεν είναι ένα συνηθισμένο πολεμικό πλοίο με την εικόνα που έχουμε από τα πλοία της Δύσης.

Είναι ένα μεγαθήριο που συνδυάζει τη δύναμη πυρός ενός Θωρηκτού, την ταχύτητα και την ευελιξία μιας φρεγάτας και τη αεροπορική και ανθυποβρυχιακή κάλυψη ενός αεροπλανοφόρου. Θεωρητικά θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι αβύθιστο.

Το πλοίο έχει μήκος 305 μέτρα όσο δηλαδή 3 γήπεδα ποδοσφαίρου και θα μεταφέρει ειδικές μονάδες του στρατού που θα επιχειρούν με ελικόπτερα σε βάσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, και στη συνέχεια θα επιστρέφουν στο πλοίο. Το προσωπικό του πλοίου αγγίζει τα 1700 άτομα.

Επάνω στο πλοίο που λειτουργεί και σαν αεροπλανοφόρο θα βρίσκονται πλήρως επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας και επιθετικά ελικόπτερα ικανά να πλήξουν και να ισοπεδώσουν κάθε στόχο. Συνολικά 18 ελικόπτερα και 41 πολεμικά αεροσκάφη. Την εντολή να κατέβει το Κουζνέτσοφ τη Μεσόγειο και να φτάσει στη Συρία, έδωσε προσωπικά ο ίδιος ο Βλάντιμιρ Πούτιν, λίγες ώρες μετά τα χτυπήματα του ISIS, σε Βαγδάτη και Μπαγκλαντές με εκατοντάδες νεκρούς.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο σχεδιασμος να αναπτυχθει στην Αν. Μεσογειο σαν η ναυαρχιδα του στολου εληφθη πολυ πριν , ειναι ασχετος με τις προσφατες εξελιξεις , μαλιστα ολος ο εκσυγχρονισμος-επανεξοπλισμος του με τα τελευταια ηλεκτρονικα μεσα εγινε με την προβλεψη-προθεση να αναπτυχθει στην Αν . Μεσογειο.

  2. Και οι Ρωσοι θα αρχισουν την ναυπηγηση ενος νεου αεροπλανοφορου 100.000 τοννων το 2020 , του οποιου ο σχεδιασμος ολοκληρωνεται τωρα. To ”Κουζνετσοβ” ειναι 50.000 τοννων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης