"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.4 C
Trikala

Η σιωπή των Τρικαλινών αμνών για τον Ε-65

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αλυσιδωτές αντιδράσεις στους νομούς Ιωαννίνων και Γρεβενών, έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών κ.Κ.Καραμανλή για τον Ε-65, στη πρωτεύουσα της Ηπείρου.


Μάλιστα το ζήτημα έχει πυροδοτήσει και έντονη διαμάχη μεταξύ των δυο νομών, με εκατέρωθεν δηλώσεις πολιτικών και φορέων, για τη χάραξη του βόρειου τμήματος του άξονα Κεντρικής Ελλάδας, ενώ για ημέρες πρωταγωνιστεί στα ΜΜΕ.


Ο νομός Γρεβενών με επικεφαλής των πρώην βουλευτή Κυριάκο Ταταρίδη, αντιδρά έντονα στη φημολογούμενη παρασκηνιακή πίεση που ασκούν οι Γιαννιώτες στη Κυβέρνηση με προμετωπίδα τον πρόεδρο της βουλής κ.Τασούλα, να μεταβληθεί ο υφιστάμενος σχεδιασμός του υπό κατασκευήν δρόμου – όταν κάποια στιγμή βρεθεί χρηματοδότηση -.δυτικότερα με έξοδο στην Εγνατία στο ύψος του Μετσόβου.


Ουσιαστικά πρόκειται για την προ ετών οικονομικότερη και τεκμηριωμένη πρόταση του πρώην Υπουργού κ.Στ.Καλογιάννη, που με ελαφριά τη καρδία δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψιν τη περίοδο εκπόνησης των μελετών από τους τότε αρμόδιους.


Όλα αυτά βέβαια αποτελούν ψιλά γράμματα και αμπελοφιλοσοφίες άνευ ουσίας, για τους πολιτικούς και τους φορείς του νομού Τρικάλων, που σημειωτέων παρ΄ότι το επίμαχο τμήμα του Ε-65 διέρχεται εξ ολοκλήρου εντός των ορίων του νομού , απαξιούν να ασχοληθούν με το θέμα ενώ τα τοπικά “δημοσιογράφα” ταΐζουν σανό(η μάλλον τρίφυλλο)στους αμνούς

(Στη φωτογραφία, τα πρόβατα βόσκουν στο Ληθαίο το 1920).

Κώστας Κουτσονάσιος

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο Κωστάκης, ο Ε65, η εμπιστοσύνη και η υποτέλεια της χώρας
    Ο Κωστάκης Καραμανλής μίλησε για τον Ε65 και από την ομιλία αυτή προέκυψαν σημαντικές αλήθειες που πρέπει να απασχολήσουν όλους του σκεπτόμενους πολίτες της χώρας μας και αφορούν τους πρωτεργάτες της καταστροφής της εμπιστοσύνης των Ευρωπαϊκών θεσμών προς τη χώρα μας. Οι αλήθειες αυτές προκύπτουν από τις φράσεις «εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης» και «έγιναν λάθη καθώς πρώτα αποφάσιζε η Αθήνα και μετά ενημέρωνε τους εταίρους».
    Αλήθεια Κωστάκη σκέφτηκες ποτέ σου ποιος ξεκίνησε το ξήλωμα της εμπιστοσύνης των Ευρωπαϊκών θεσμών προς τη χώρα μας; Ξέρεις κάτι για την περίφημη απογραφή του υπουργού της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή το 2004 που λεγόταν Γ. Αλογοσκούφης, που σκοπό είχε να πλήξει την προηγούμενη κυβέρνηση Σιμίτη, η οποία έκανε σημαντικά έργα, Βέβαια αντί να πλήξει την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έπληξε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαϊκών θεσμών προς τη χώρα μας και τα δεινά που επήλθαν από αυτήν την πληγή, θα πληρώνει ο Λαός μας πολλά χρόνια ακόμα.
    Το είπες καλά «εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης» δηλαδή οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν μας εμπιστεύονται και όταν κάποιος δεν εμπιστεύεται κάποιον, είναι σαφές ότι τον θεωρεί απατεώνα.
    Δηλαδή εν ολίγοις, δεν μας εμπιστεύονται στα δεδομένα του ελλείμματος, ένεκεν Αλογοσκούφη και ΝΔ του 2004 και Παπακωσταντίνου ΠΑΣΟΚ 2009, θα μας εμπιστευτούν τώρα στη διαχείριση των χρηματοδοτήσεων των έργων, λογικό δεν είναι;
    Με τη δεύτερη φράση σου κατηγορείς το ΣΥΡΙΖΑ-όχι πως ήταν σε όλα καλός-λέγοντας ότι «έγιναν λάθη καθώς πρώτα αποφάσιζε η Αθήνα και μετά ενημέρωνε τους εταίρους», δηλαδή για τα μεγάλα έργα που θα γίνουν στον εθνικό χώρο της Ελλάδας δεν έχει λόγο η κυβέρνηση της; Δεν πρέπει να τα εισηγείται αυτή; Ομολογουμένως δεν καταλαβαίνω, πως πρέπει να γίνει, η Commission θα πρέπει εισηγείται για το τι θα γίνει στη χώρα μας.
    Και μετά περιμένουμε από τους νέους πολιτικούς προκοπή.
    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης