Η ΤΥΡΑΣ εξαγόρασε τον “Κλιάφα” Reviewed by Momizat on . Η θεσσαλική Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε., των αδερφών Σαράντη, προχώρησε στην εξαγορά της ιστορικής Τρικαλινής εταιρείας αναψυκτικών "Ψυγεία Θεόδωρου Κλιάφα Α.Ε. Η θεσσαλική Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε., των αδερφών Σαράντη, προχώρησε στην εξαγορά της ιστορικής Τρικαλινής εταιρείας αναψυκτικών "Ψυγεία Θεόδωρου Κλιάφα Α.Ε. Rating: 0

Η ΤΥΡΑΣ εξαγόρασε τον “Κλιάφα”

Η ΤΥΡΑΣ εξαγόρασε τον “Κλιάφα”

Η θεσσαλική Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε., των αδερφών Σαράντη, προχώρησε στην εξαγορά της ιστορικής Τρικαλινής εταιρείας αναψυκτικών “Ψυγεία Θεόδωρου Κλιάφα Α.Ε.” ανακινώντας για μια ακόμα φορά τα λιμνάζοντα ύδατα των εγχώριων επενδύσεων.

Την είδηση της εξαγοράς αναφέρει το διαδικτυακό report για τα τρόφιμα και ποτά FnB Daily στη σημερινή του έκδοση, το οποίο επισημαίνει ακόμη ότι η θεσσαλική γαλακτοβιομηχανία, που εξελίσσεται σε μια ισχυρή βιομηχανία τροφίμων, έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς για το εμφιαλωμένο νερό “Δουμπιά” της εταιρείας Μαλαματίνα.

Στόχος της Ελληνικά Γαλακτοκομεία, με την εξαγορά της Κλιάφα, είναι να μπει στο χώρο του αναψυκτικού εκμεταλλευόμενη την κυρίαρχη θέση που έχει ήδη στους χυμούς. 

Οι υπογραφές μεταξύ των δύο πλευρών έπεσαν την περασμένη Δευτέρα.  

Η Ελληνικά Γαλακτοκομεία σχεδιάζει να επενδύσει 10 εκατ. ευρώ σε εύρος διετίας εμπλουτίζοντας το μπραντ της Κλιάφα με νέα προϊόντα πέρα από τα ήδη υπάρχοντα. 

Η εταιρεία Κλιάφας ιδρύθηκε το 1926 και είναι άρρηκτα δεμένη με την ιστορία των Τρικάλων και της Θεσσαλίας. Παλαιότερα και για πολλά χρόνια ήταν εμφιαλωτής της Coca-Cola. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στο 3ο χιλ. της εθνικής οδού Τρικάλων – Λαρίσης, σε μία έκταση 40 στρεμμάτων. 

Το εταιρικό της προφίλ

Βιομηχανικός χώρος παραγωγής: 6.300 τ.μ.

Ψυκτικοί θάλαμοι: 10.000 κυβικά μέτρα Γραμμές παραγωγής/εμφιάλωσης: 2 Δυνατότητα παραγωγής: 360.000 τεμάχια/8ωρο

Προϊόντα: Ανθρακούχα Πορτοκαλάδα, Λεμονάδα, Βυσσινάδα, Γκαζόζα, Σόδα Χωρίς Ανθρακικό, Πορτοκαλάδα (μπλε), Τσάι με λεμόνι, Τσάι με ροδάκινο. Χυμοί: Πορτοκάλι (φυσικός), Ροδάκινο (νέκταρ), Πορτοκάλι-Βερίκοκο-Μήλο (νέκταρ),

DATA (σε €χιλ.) Τζίρος 2018: 1.314 2017: 1.380 Μεταβολή: -4,8% Μεικτό κέρδος 2018: 435 2017: 455 Μεταβολή: -4,4%. Κέρδη μετά φόρων 2018: (72) 2017: (106)

Λευτέρης Ευαγγέλου thessaliaeconomy.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή