"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Η NASA ανακοίνωσε πως βρέθηκε νερό στον Άρη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εκατομμύρια άνθρωποι και τα Μέσα όλου του πλανήτη καθηλώθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα για το LIVE που ανακοίνωσε η NASA την περασμένη εβδομάδα.

Όλα αυτά τα 24ωρα υπήρξαν σειρά θεωριών και υποθέσεων που κατέκλυσαν το διαδίκτυο οι οποίες έκαναν λόγο ακόμη και για ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Το επικρατέστερο σενάριο ωστόσο μέχρι και τις 18:30 όταν και ξεκίνησε η έκτακτη συνέντευξη τύπου ήταν η ύπαρξη νερού.

Στην συνέντευξη Τύπου ένας από τους οικοδεσπότες ήταν ο Jim Green, διευθυντής του τμήματος Πλανητικής Επιστήμης στην έδρα της NASA, τον οποίο πλαισίωσε ο Michael Meyer, επικεφαλής επιστήμονας για το πρόγραμμα Mars Exploration της NASA.

Φωτογραφία που δείχνει τις ραβδώσεις από τη ροή του νερού σε πλαγιά του πλανήτη - Nasa/JPL/University of Arizona/PA

Φωτογραφία που δείχνει τις ραβδώσεις από τη ροή του νερού σε πλαγιά του πλανήτη

Νερό σε υγρή μορφή ρέει σε φαράγγια και κρατήρες του πλανήτη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, σύμφωνα με τους ερευνητές που λένε ότι η ανακάλυψη αυξάνει τις πιθανότητες του πλανήτη να φιλοξενεί κάποια μορφή ζωής.   Λίγο μετά την έναρξη της συνέντευξης το σενάριο επιβεβαιώνεται.

Ο πλανήτης Άρης έχει νερό και οι επιστήμονες έδωσαν στη δημοσιότητα το υλικό της μακροχρόνιας μελέτης τους και τις φωτογραφίες.

Οι ροές του αλμυρού νερού αφήνουν σκούρους λεκέδες και ραβδώσεις στο έδαφος του Άρη που φτάνουν τα εκατοντάδες μέτρα πριν στεγνώσουν το φθινόπωρο με την πτώση θερμοκρασίας επιφάνειας.   Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη βέβαιοι για την προέλευση του νερού.

Oι ροές του νερού όπως αποτυπώνονται στη φωτογραφία του Guardian

Oι ροές του νερού όπως αποτυπώνονται στη φωτογραφία του Guardian Πηγή:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης