Η NASA ανακοίνωσε πως βρέθηκε νερό στον Άρη Reviewed by Momizat on . Εκατομμύρια άνθρωποι και τα Μέσα όλου του πλανήτη καθηλώθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα για το LIVE που ανακοίνωσε η NASA την περασμένη εβδομάδα. Όλα αυτά τα 24ωρα Εκατομμύρια άνθρωποι και τα Μέσα όλου του πλανήτη καθηλώθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα για το LIVE που ανακοίνωσε η NASA την περασμένη εβδομάδα. Όλα αυτά τα 24ωρα Rating: 0

Η NASA ανακοίνωσε πως βρέθηκε νερό στον Άρη

Η NASA ανακοίνωσε πως βρέθηκε νερό στον Άρη

Εκατομμύρια άνθρωποι και τα Μέσα όλου του πλανήτη καθηλώθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα για το LIVE που ανακοίνωσε η NASA την περασμένη εβδομάδα.

Όλα αυτά τα 24ωρα υπήρξαν σειρά θεωριών και υποθέσεων που κατέκλυσαν το διαδίκτυο οι οποίες έκαναν λόγο ακόμη και για ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Το επικρατέστερο σενάριο ωστόσο μέχρι και τις 18:30 όταν και ξεκίνησε η έκτακτη συνέντευξη τύπου ήταν η ύπαρξη νερού.

Στην συνέντευξη Τύπου ένας από τους οικοδεσπότες ήταν ο Jim Green, διευθυντής του τμήματος Πλανητικής Επιστήμης στην έδρα της NASA, τον οποίο πλαισίωσε ο Michael Meyer, επικεφαλής επιστήμονας για το πρόγραμμα Mars Exploration της NASA.

Φωτογραφία που δείχνει τις ραβδώσεις από τη ροή του νερού σε πλαγιά του πλανήτη - Nasa/JPL/University of Arizona/PA

Φωτογραφία που δείχνει τις ραβδώσεις από τη ροή του νερού σε πλαγιά του πλανήτη

Νερό σε υγρή μορφή ρέει σε φαράγγια και κρατήρες του πλανήτη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, σύμφωνα με τους ερευνητές που λένε ότι η ανακάλυψη αυξάνει τις πιθανότητες του πλανήτη να φιλοξενεί κάποια μορφή ζωής.   Λίγο μετά την έναρξη της συνέντευξης το σενάριο επιβεβαιώνεται.

Ο πλανήτης Άρης έχει νερό και οι επιστήμονες έδωσαν στη δημοσιότητα το υλικό της μακροχρόνιας μελέτης τους και τις φωτογραφίες.

Οι ροές του αλμυρού νερού αφήνουν σκούρους λεκέδες και ραβδώσεις στο έδαφος του Άρη που φτάνουν τα εκατοντάδες μέτρα πριν στεγνώσουν το φθινόπωρο με την πτώση θερμοκρασίας επιφάνειας.   Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη βέβαιοι για την προέλευση του νερού.

Oι ροές του νερού όπως αποτυπώνονται στη φωτογραφία του Guardian

Oι ροές του νερού όπως αποτυπώνονται στη φωτογραφία του Guardian Πηγή:

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή