"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Θέσεις εργασίας στις 6 σήραγγες

lafarm

Σχετικά άρθρα

siragga-gropas-1

Αναβαθμίζεται τους προσεχείς μήνες η φροντίδα και η ασφάλεια του δρόμου Τρικάλων – Άρτας ο οποίος διέρχεται από τα ορεινά του πρώην Δήμου Πινδαίων. Δηλαδή Πύλη-Στουρναραίϊκα- Βαθύρρευμα- Μεσοχώρα- Αγία Κυριακή.
Η αυξημένη φροντίδα έχει να κάνει κυρίως με τις έξι σήραγγες (Γκρόπας, Πλακών, Μεσοχώρας, Αετού, Παχτουρίου και Αγίας Κυριακής) οι οποίες απαιτούν αυξημένο προσωπικό και τεχνικά μέσα, ώστε να αποκτήσουν το αναγκαίο επίπεδο συντήρησης που προβλέπεται από τις προδιαγραφές τις κατασκευής τους.
Συντήρηση υπάρχει και σήμερα, μέσω ενός τετράμηνου διαγωνισμού, αλλά με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό που με τα βίας καλύπτει τα αναγκαία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνδυασμό και με την αυξημένη κίνηση που θα επιφέρει στο δρόμο η ολοκλήρωση των έργων στο υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας, αναμένεται αναβάθμιση των υπηρεσιών μέσω νέου διαγωνισμού που θα προκηρύξει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Με βάση τη διακήρυξη του τελευταίου διαγωνισμού, προβλέπεται από τον ανάδοχο του έργου η απασχόληση επιστημονικοτεχνικού προσωπικού τεσσάρων ατόμων (πολιτικού μηχανικού, μηχανολόγου μηχανικού, μηχανικό Η/Υ, εγκαταστάτη ηλεκτρολόγο). Καθώς και έξι ατόμων κατ’ ελάχιστο (ο αριθμός έχει προκύψει με κατά μέγιστη 12ωρη βάρδια ενός ατόμου στο ΚΕΣ Γκρόπας και ενός ατόμου στο ΚΕΣ Μεσοχώρας και Αγίας Κυριακής, σε εξαήμερη υπηρεσία), κατάλληλα εκπαιδευμένων.

Ο αριθμός των απασχολουμένων ενδέχεται να αυξηθεί και να φτάσει ακόμα και τα είκοσι άτομα λόγω των επιπλέον αναγκών στις βάρδιες και στον χειρισμό των προβλεπόμενων οχημάτων όπως : Αυτοκίνητο για μετακινήσεις στο δρόμο, όχημα με βραχίονα, όχημα με γερανό και φορτωτής.
Ο συγκεκριμένος δρόμος επιβαρύνεται διαρκώς από μερίδα οδηγών που θέλουν να αποφύγουν τα διόδια από και προς την Ήπειρο, γεγονός που θα κορυφωθεί με την ολοκλήρωση του Ε65.
Ο νέος διαγωνισμός του έργου ενδέχεται να είναι διάρκειας δύο ή τριών ετών, κάτι που αναμένεται να προσελκύσει και το ενδιαφέρον μεγάλων τεχνικών εταιρειών.
Το σημαντικότερο, πέρα βέβαια από την ασφάλεια του δικτύου, είναι ότι θα βρουν δουλειά άνθρωποι από τα χωριά της περιοχής που τόσο ανάγκη την έχουν.
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (Κ.Τ.)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης