"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαμαρτυρία για τις μάσκες στα σχολεία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανου Ζαρκαντζιά, ερευνάται το αδίκημα της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος».

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος καλούνται να εντοπίσουν τους διοργανωτές της εκδήλωσης, οι οποίοι μέσω Διαδικτύου απηύθυναν κάλεσμα για τη χθεσινή συγκέντρωση στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σημειώνεται ότι κάποιοι από τους συγκεντρωμένους που φορούσαν μαύρα ρούχα επιτέθηκαν φραστικά στα τηλεοπτικά συνεργεία που πήγαν να καλύψουν την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια τα ίδια άτομα προπηλάκισαν και έτρεψαν σε φυγή δύο άτομα που φέρονται ότι ήταν αλλοδαποί.

Παρέμβαση εισαγγελέα και στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η κινητοποίηση προκάλεσε την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών σε σχέση με την μη τήρηση των μέτρων και η αστυνομία έφτασε στα ίχνη δύο γυναικών που φέρονται να είναι διοργανώτριες της συγκέντρωσης στο κέντρο του Ηρακλείου το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο ekriti, έχουν ταυτοποιηθεί δύο γυναίκες 33 και 30 ετών οι οποίες και αναζητούνται, μετά και τον σχηματισμό της δικογραφίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι για την περίπτωση του Ηρακλείου, μετά τα αυξημένα κρούσματα του προηγούμενου διαστήματος, έχουν τεθεί σε εφαρμογή έκτακτα περιοριστικά μέτρα, τα οποία μεταξύ άλλων προβλέπουν:

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο και υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους

Πηγή: tanea.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. για τους Ελληνες απαγορευονται οι συναθροίσεις !!!!!! για τους αλλοδαπους δεν ισχύει καμία απαγόρευση ?? 2 μέτρα και 2 σταθμά ??? ετσι απλά …..ρατσιστικά ????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης