"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Ιατρικός Σύλλογος Tρικάλων : Eνώνουμε την φωνή μας με τις αγωνίες των γονέων μικρών παιδιών- Nα ενημερωθεί η Εισαγγελία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κληθήκαμε εκτάκτως το Σάββατο 21-2-2015 από το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων να προσφέρουμε υπηρεσίες και βοήθεια ώστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα προβλήματα για την νοσηλεία και διακομιδή των μικρών ασθενών που νοσηλεύονταν στην Παιδιατρική κλινική και ξαφνικά λόγω οξείας ασθένειας του εφημερεύοντος Παιδιάτρου η κλινική έμεινε χωρίς Παιδίατρο και οδηγήθηκε σε λουκέτο.

Ο Σύλλογός μας, προσπάθησε παρά τις αντιξοότητες να συνδράμει με την βοήθεια των ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων μελών μας .

Προς τιμήν τους πρέπει να εξάρουμε την προθυμία τους και ιδιαίτερα την συνάδελφο Χριστίνα Χαντζιάρα η οποία προσέφερε τις Υπηρεσίες της στο Νοσοκομείο Τρικάλων την συγκεκριμένη μέρα
Δυστυχώς η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο.

Η οριακή λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Καρδίτσας με προνομιακή μεταχείριση από τη ΔΥΠΕ παρέσυρε σε κρίση και την Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Από 22-2-2015 ανεστάλη η λειτουργία της λόγω υπέρμετρου όγκου περιστατικών και εξοντωτικής εφημεριακής λειτουργίας των 2 παιδιάτρων ( μόνο). Συγκεκριμένα, οι 2 εφημερεύοντες γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Τ. είχαν ήδη εφημερεύσει για 22 μέρες και είχαν φθάσει στα όρια της ψυχικής και σωματικής εξόντωσης.

Η 5η ΔΥΠΕ με Διοικητή τον κ. Μακρή έχει τεράστιες ευθύνες. Παρότι ήταν γνωστά τα προβλήματα αδράνησε επιδεικτικά. Παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των Παιδιάτρων και την πλήρη ενημέρωση, δεν προνόησε να καλύψει τα κενά, με αποτέλεσμα να κλείσει η κλινική, ευτυχώς χωρίς δραματικά επακόλουθα.

Πλην της διοίκησης της ΔΥΠΕ , ευθύνες υπάρχουν και στην Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων, που δεν προνόησε να απαιτήσει προσλήψεις ιατρών .

Δεν έχει σημασία αν έγιναν ή όχι ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση . Σημασία έχει ότι όλοι κρινώμεθα εκ του αποτελέσματος. Και το ορατό αποτέλεσμα είναι το λουκέτο στην Παιδιατρική Κλινική μέχρι νεωτέρας.

Τι πρέπει να γίνει ?

Εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος ενώνουμε την φωνή μας με τις αγωνίες των γονέων μικρών παιδιών , ενδεχομένως αυριανών μικρών ασθενών και απαιτούμε την άμεση στελέχωση της Παιδιατρικής κλινικής με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε από σήμερα να επαναλειτουργήσει.

Να ενημερωθεί για τα πραγματικά περιστατικά η Εισαγγελία Τρικάλων ώστε όλοι να είναι ενήμεροι και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αν μας ζητηθεί η συνδρομή εύλογο είναι ότι θα προστρέξουμε .

Τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας απαιτούν επαρκή στελέχωση με μόνιμους γιατρούς, επαρκή χρηματοδότηση και διάθεση προσφοράς.

Με ευχολόγια δεν λύνονται. Οι καιροί απαιτούν ρεαλιστικές λύσεις.

ΥΓ. Για την ενημέρωση των ιατρών αλλά και το τρικαλινού κοινού καταθέτουμε το γεγονός ότι ο Ι.Σ.Τ. έλαβε γνώση για τα πραγματικά περιστατικά, για την οριακή λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής και όχι μόνο του Γ.Ν.Τ. γιατί χθες 24-2- 2015 είχαμε πλήρη ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει στο Γ.Ν.Τ.

Μέχρι τώρα η συνήθης πρακτική ήταν τα προβλήματα να συγκαλύπτονται εντός των τειχών χωρίς να ενημερώνεται ο Ι.Σ.Τ. και γι’ αυτό δεν φέρουμε ευθύνη.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης