"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι : “Δίπλα στους εργαζόμενους και τις απλήρωτες καθαρίστριες” του νοσοκομείου Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

nosokomeio1
Την Τριτη 20/01/2015 καλούνται για προανάκριση, από το Πταισματοδικείο Τρικάλων 10 εργαζόμενοι που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων, οι οποίες κινητοποιήθηκαν για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους 6 μηνών, τον Ιούλη και τον Αύγουστο του 2014, εγκαλούμενοι από τον εργολάβο καθαριότητας του Νοσοκομείου Τρικάλων, για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.
Εργαζόμενους, συνδικαλιστές, συνδικαλιστικές παρατάξεις, γιατρούς, δημοσιογράφους, εφημερίδες, ολόκληρη σχεδόν την κοινωνία των Τρικάλων και όχι μόνο, ο εργολάβος της καθαριότητας τους εγκαλεί, τους μηνύει και τους ζητάει χρηματική αποζημίωση, γιατί στάθηκαν δίπλα στις καθαρίστριες!
Ο εργολάβος καθαριότητας του Νοσοκομείου, αφού τρομοκράτησε τις εργαζόμενες στην καθαριότητα, για τους αποσπάσει δηλώσεις μετανοίας και αποκήρυξης του αγώνα τους, θέλει τώρα να σταματήσει κάθε φωνή που αποκαλύπτει τα έργα και ημέρες του, προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητος, να εκμεταλλεύεται τις εργαζόμενες και να παίρνει τις απευθείας αναθέσεις.
Οι διώξεις αυτές είναι συνέχεια των δεκάδων καθημερινών διώξεων και απολύσεων συνδικαλιστικών στελεχών, της επίθεσης που εξαπολύει η εργοδοσία ενάντια στο εργατικό κίνημα, επίθεση που εκφράζεται και με τον Νέο Συνδικαλιστικό Νόμο.
katharistries_nosokomeio1
Το σωματείο μας, από την πρώτη στιγμή ήταν μπροστάρης στον αγώνα των εργαζόμενων καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων, μετά από συζήτηση με τις ίδιες τις εργαζόμενες, και οι αποφάσεις και οι κινήσεις του ήταν πάντα σε συνεννόηση μαζί τους. Όπως και το κάλεσμα στην εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό του Νομού Τρικάλων για συμπαράσταση στον αγώνα των καθαριστριών, οι οποίες μετρούσαν και έκριναν, τις μέρες εκείνες, ποιον είχαν και ποιον όχι, μαζί τους.
Στον αγώνα των καθαριστριών πήραν θέση, μετά από απαίτηση και παραστάσεις του σωματείου μας, παρόντων των ίδιων των καθαριστριών, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Γ. Τσίγκας, ο Περιφερειάρχης της 5ης Υ.ΠΕ. η Επιθεώρηση Εργασίας, συνδικαλιστικές παρατάξεις, πολιτικά κόμματα, ενώ έφτασε και στη Βουλή το θέμα με επερωτήσεις βουλευτών.

katharistries_nosokomeio

Τα αιτήματα που είχαν αναδειχθεί από τον αγώνα των καθαριστριών ήταν:
ü Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων ημερομισθίων των καθαριστριών.

ü Να σταματήσουν οι απειλές, οι εκφοβισμοί και η τρομοκρατία της εργοδοσίας.

ü Να μην γίνει καμία απόλυση, να επαναπροσληφθεί η απολυμένη πριν από το Πάσχα καθαρίστρια που δεν υπέγραψε παράνομα χαρτιά.

ü Άμεση πρόσληψη των καθαριστριών από το Νοσοκομείο Τρικάλων, και σε όλα τα ιδρύματα, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

ü Δουλειά για όλους με δικαιώματα.

ü Δωρεάν αναβαθμισμένη υγεία-πρόνοια- περίθαλψη-παιδεία για την εργατική τάξη και το λαό

Το Δ.Σ. του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων στέκεται δίπλα σε όλους που διώκονται από τον εργολάβο του νοσοκομείου καλεί τα σωματεία, με πρώτο αυτό των εργαζομένων του Γ.Ν.Τρικάλων, καλεί τα συνδικάτα και μαζικούς φορείς στο νομό μας, να καταδικάσουν τη νέα αυτή συνδικαλιστική δίωξη. Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.
Καλεί την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων άμεσα να συνεδριάσει και να πάρει θέση ενάντια σ¨ αυτή την εργοδοτική τρομοκρατία.
Απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία οι εργαζόμενοι να απαντήσουν με μαζικοποίηση των συνδικάτων, οργάνωση του αγώνα και δυνάμωμα της Αλληλεγγύης.
Απαιτούμε:
· Να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε δίωξη

· Άμεσα να προσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες από το συνεργείο του νοσοκομείου.

· Σταθερή δουλειά στις εργαζόμενες που δουλεύουν στα συνεργεία καθαριότητας, με πλήρη δικαιώματα.

· Να πληρωθούν ΑΜΕΣΑ οι καθαρίστριες που δουλεύουν τώρα στο συνεργείο καθαριότητας και ο ίδιος εργολάβος τις έχει απλήρωτες πάνω από 6 μήνες!!!!

· Έξω τώρα οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων
Τρίκαλα 17 Ιανουαρίου 2015

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης