"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων καλούν τους καθηγητές της σχολής, εκπαιδευτικούς και μαθητές στο συλλαλητήριο της Τετάρτης στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Καλούμε όλους τους φοιτητές και καθηγητές της σχολής, όπως και φοιτητές άλλων Πανεπιστημίων που βρίσκονται στην πόλη μας, εκπαιδευτικούς και μαθητές, την Τετάρτη 10/3/2021, ημέρα πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα, και ημέρα που ολοκληρώνεται ένας χρόνος με τα Πανεπιστήμια κλειστά, να παρευρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 18:15. Βασικά μας αιτήματα είναι η άμεση επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων και η απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.

Ως φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων θεωρούμε ότι η συνέχιση της τηλεκπαίδευσης, είναι ταφόπλακα στην άρτια ολοκλήρωση της Πανεπιστημιακής μας εκπαίδευσης, καθώς το αντικείμενο των σπουδών μας είναι καθαρά πρακτικό. Απαιτούμε να ανοίξουν τώρα τα Πανεπιστήμια τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα. Ιδιαίτερα για τα πρακτικά/εργαστηριακά μαθήματα της σχολής μας, καθώς είναι αδύνατο να διεξάγονται εξ αποστάσεως. Οι ειδικότητες που είναι καθοριστικές για τη μετέπειτα επαγγελματική μας πορεία, δεν μπορούν να αναπληρωθούν αποτελεσματικά μέσω της τηλεκπαίδευσης. Η εκπόνηση διπλωματικών διατριβών καθίσταται αδύνατη με τις υπάρχουσες συνθήκες. Η αδυναμία εκτέλεσης της πρακτικής άσκησης που μας εξοικειώνει με το αντικείμενο μας, μας καθιστά αναποτελεσματικούς και η οποιαδήποτε αναβολή της υποβαθμίζει την επαγγελματική μας σταδιοδρομία.

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι έκφρασης, γνώσης, και προαγωγής της ελευθερίας. Θεωρούμε πως η αστυνόμευση στους χώρους αυτούς θα αναιρέσει όλα τα παραπάνω. Διαφωνούμε λοιπόν κάθετα με το να υπάρξει αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια, όπως και με το να εγκατασταθούν κάμερες και συστήματα καταγραφής και ελεγχόμενης εισόδου – εξόδου. Διανύουμε μία πολύ περίεργη και δύσκολη περίοδο, και πιστεύουμε πως είναι απαράδεκτο να δαπανηθούν 30 εκατομμύρια για πανεπιστημιακή αστυνομία, την ίδια στιγμή που ο χώρος της υγείας και της παιδείας ματώνει. Επίσης, είμαστε ενάντια στις διαγραφές φοιτητών, στην συγκεκριμένη αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια στην μέση της χρονιάς, όπως και στις πειθαρχικές τιμωρίες παραπτωμάτων από νόμους του κράτους κοκ.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε έρχεται και το θέμα των ενοικίων, που είναι τεράστιο πρόβλημα για τους φοιτητές, καθώς είναι πολλοί που έχουν νοικιασμένα σπίτια στα Τρίκαλα και πληρώνουν χωρίς καν να μένουν σε αυτά, ενώ ταυτόχρονα είναι απροσδιόριστο το πότε θα επιστρέψουν.

Οι φοιτητές έχουνε ήδη δείξει την αντίδρασή τους με την δυναμική τους παρουσία και στις προηγούμενες συγκεντρώσεις. Επίσης το κοινό ψήφισμα, σε συνεννόηση και με τα υπόλοιπα ΤΕΦΑΑ της Ελλάδας, έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής πάνω από 1.000 φοιτητές δείχνοντας την αντίδρασή τους. (https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfk9n2tgM4…/viewform…).

Ας ενώσουμε λοιπόν όλοι τις φωνές μας την Τετάρτη 10/3/2021,ώρα 18:15 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.Φοιτητικός Σύλλογος ΤΕΦΑΑ Τρικάλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης