"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Και εγένετο 1-1-4: Σύμπραξη Λαφαζάνη, Αλαβάνου, Λαπαβίτσα, Βαλαβάνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η αρχή για το κοινό μέτωπο που συγκρότησαν Αλέκος Αλαβάνος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νάντια Βαλαβάνη και Κώστας Λαπαβίτσας έγινε το πρωί της Δευτέρας μέσω της ιδρυτικής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ΤΕΕ και στην οποία παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές και αξίες που το διακατέχουν.

Οι τέσσερις προσωπικότητες του χώρου της ριζοσπαστικής αριστεράς έχουν συγκροτήσει την πρωτοβουλία «Πρωτοβουλία 1-1-4 για τη Συνεργασία, την Κοινή Δράση και την Ενότητα», με έναν τίτλο που έχει σαφή αναφορά στο σύνθημα της περιόδου 1963-1966 για δημοκρατικά δικαιώματα και στο αντίστοιχο άρθρο του Συντάγματος.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και κείμενο 10 σημείων για τη συνεργασία, την κοινή δράση και την ενότητα, κείμενο το οποίο υπογράφουν 114 πρόσωπα και συλλογικότητες, «μεμονωμένα πρόσωπα αλλά και πρωτοβουλίες και κινήσεις πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, οικολογικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές, συνεργατικές, για τα δικαιώματα».

Χαρακτηριστικά ένα απόσπασμα από την διακήρυξη τη Πρωτοβουλίας αναφέρει:

«Είμαστε βέβαιοι ότι υφίστανται οι αναγκαίες δυνάμεις για ένα τέτοιο φιλόδοξο εγχείρημα. Είναι όμως διασκορπισμένες και συχνά ανταγωνιστικές, και γι’ αυτό μειωμένης αποτελεσματικότητας. Μπορούμε να ενώσουμε τις διάσπαρτες αυτές νησίδες σε ένα Αρχιπέλαγος. Μπορούμε να αναπτερώσουμε το ηθικό του λαού και να στηρίξουμε την ηθική της αλληλεγγύης και δημιουργίας. Με αυτό το όραμα τασσόμαστε υπέρ ενός μετώπου όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εμπνέονται και πονάνε για κοινωνική δικαιοσύνη, για μια κυρίαρχη, γνήσια δημοκρατική, ανεξάρτητη, παραγωγική και τεχνολογικά προηγμένη Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ενός χώρου που θα λειτουργεί στη βάση του διαλόγου, της διαρκούς και ίσης πληροφόρησης, με αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας κριτικά τη σύγχρονη τεχνολογία και το διαδίκτυο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης