"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Κανένας μόνος του στην κρίση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Τρικάλων χαιρετίζει τα σωματεία και τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που πήραν μέρος στην κινητοποίηση στο χώρο των δικαστηρίων και απέτρεψαν πλειστηριασμό σε βάρος συναδέλφου μας.

Οι πλειστηριασμοί θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Εκτός απ’ τις Τράπεζες θα πάρει σειρά και το ΚΕΑΟ(Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών) που ήδη στέλνει απειλητικά σημειώματα για κατασχέσεις στους συναδέλφους που οφείλουν στον ΟΑΕΕ πάνω από 5000 ευρώ, θα πάρει σειρά και η Εφορία. Η απειλή της βίαιης αφαίρεσης, της αρπαγής του σπιτιού μας, της επαγγελματικής εγκατάστασης, ότι αποκτήθηκε με δουλειά δεκαετιών θα κρέμεται συνεχώς πάνω απ’ τα κεφάλια μας.

Η ΠΑΣΕΒΕ πολλές φορές δημόσια έχει δεσμευτεί ότι θα είναι μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής των συναδέλφων. Καλέσαμε και καλούμε τους συναδέλφους να ξεπεράσουν τη φοβία, τις αναστολές και να ζητήσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη του μαζικού κινήματος είτε πρόκειται για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας στον ΟΑΕΕ, είτε για πλειστηριασμούς. Την δέσμευσή μας αυτή την έχουμε κάνει πράξη, όχι μόνο με τη χτεσινή παρέμβαση αλλά και με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις στον ΟΑΕΕ για τη θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας.

Αποτελεί τιμή για το συνάδελφο που έβαλε ανοιχτά το ζήτημα στο σωματείο του, που ζήτησε τη συμπαράσταση του μαζικού κινήματος. Σήμερα, με όσα έχουμε δει στα 5 χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, έχουμε συγκεντρώσει αρκετή πείρα για να ξέρουμε ότι κανείς δεν σώζεται μόνος του.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Αυτό το σύνθημα πρέπει να κυριαρχήσει στη δράση των σωματείων για να παλέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε, για την επιβίωση. Όχι σαν ένα ακόμη σύνθημα, αλλά σαν συνειδητή απόφαση παρμένη από Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων για την έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης στους συναδέλφους.

Η ΠΑΣΕΒΕ δεν υποτιμά και δεν απαξιώνει καμία δράση που στοχεύει στην υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων των συναδέλφων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ.

Όμως το βασικό και κύριο είναι η οργάνωση στα Α’θμια σωματεία, η αναζωογόνηση των σωματείων με την επαναφορά σε αυτά συναδέλφων που έχουν απομακρυνθεί, με την εγγραφή των νέων συναδέλφων.

Μόνο με μαζικό, περιφρουρημένο, οργανωμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία με κατεύθυνση ενάντια στην πολιτική που υπερασπίζεται τις μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις, μπορούμε να έχουμε κάποιες κατακτήσεις, να ανοίξει ο δρόμος για άλλη προοπτική και όχι με επικοινωνιακά τεχνάσματα, με κόλπα και με «καταδρομικές» ενέργειες.

Είναι ανάγκη πλέον η οργάνωση της αντίστασης να γίνει απ’ τα σωματεία, αφού η Ομοσπονδία των ΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος, ταυτισμένοι πλήρως στη γραμμή της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, βάζουν πλάτη να περνάει η κυβερνητική πολιτική, ταυτίζουν την ύπαρξή τους με τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με την πραγματικότητα που λέει ότι είναι τα πολυκαταστήματα, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι αυτά που τρώνε τη δουλειά και το μεροκάματο των μικρών αλλά και μεγαλύτερων ΕΒΕ;

«ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ, ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ»

Αυτό το σύνθημα συντάραξε το χώρο των δικαστηρίων και απέτρεψε τη διενέργεια του πλειστηριασμού.

Η αναδουλειά που δέρνει τα μικρομάγαζα, τους επαγγελματίες, οι 1.500.000 άνεργοι, η φορολεηλασία των λαϊκών στρωμάτων, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, τα “open mall” που θα καταλάβουν το κέντρο των πόλεων, στέλνουν όλο και περισσότερους συναδέλφους στην ανεργία.

Και την ανεργία των αυτοαπασχολούμενων την συνοδεύουν χρέη στην εφορία, χρέη στον ΟΑΕΕ, χρέη στις τράπεζες.

Η θέση όλων μας είναι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ το Σάββατο 4 Οκτώβρη στις 12.00 στην πλ. Ρήγα Φεραίου, να απαιτήσουμε μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους.

Την 1η Νοέμβρη, μέρα Σάββατο όλοι οι συνάδελφοι στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν μας νίκησαν, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα που υπόσχεται και η σημερινή αλλά και η αυριανή διακυβέρνηση στα πλαίσια της ΕΕ, που μας έχει προγραμμένους σαν διαρθρωτικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί.

Μαζί με τους εργάτες και τους αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, γιατί τα συμφέροντα μας έχουν τον ίδιο αντίπαλο, τις αντιλαϊκές πολιτικές. Εκεί είναι η θέση μας, εκεί η ελπίδα για επιβίωση σήμερα, με κοινούς αγώνες που στόχο και προσανατολισμό θα έχουν την κατάργηση της εξουσίας των μονοπωλίων. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε κάποιες κατακτήσεις.

Τρίκαλα 2-10-2014

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης