"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Καρφώνει Ζέττα ο Μπουκώρος: Ξενοδοχείο διαμερισμάτων 4* 10 εκ. η επένδυση Μυτιλιναίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή των επενδυτών στον ίδιο, καθώς η Ζέττα Μακρή δήλωσε πως της είπαν ότι δεν θα φτιάξουν ξενοδοχείο ανταγωνιστικό προς τα υφιστάμενα της πόλης

Ανακοινώνουν ότι ξεκινάει πολύ σύντομα η ανέγερση της μεγάλης τουριστικής μονάδας

Σύντομα –μετά την πρόσφατη ένταξη της επένδυσης στον Αναπτυξιακό- ξεκινάει η ανέγερση του μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στα Παλαιά του Βόλου, ύψους 10 εκατ. ευρώ, που θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη της Μαγνησίας.

Ο επικεφαλής μηχανικός της εταιρείας Ι. Μυτιληναίος και πληρεξούσιος της μεγάλης επένδυσης στα Παλαιά Βόλου κ. Σπυρίδωνας Ντάνος απέστειλε επιστολή στον βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο. Το ακριβές περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Επιστολή προς Βουλευτή Μαγνησίας,

Κο Χρήστο Μπουκώρο

Αγαπητέ Χρήστο,

Θέλω να εκφράσω την αγάπη μου και τις θερμές ευχαριστίες για ό,τι κάνεις ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων στους ανθρώπους και για τη μεγάλη προσπάθειά σου να βοηθήσεις όσο είναι δυνατόν με νέες επενδύσεις τον Νομό Μαγνησίας και όχι μόνο.

Ευχαριστώ προσωπικά ως πληρεξούσιος της νέας επένδυσης στη θέση ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΛΟΥ με τη «Δημιουργία Ξενοδοχείου – Επιπλωμένων Διαμερισμάτων 4*», για το οποίο έχουν εκδοθεί και χορηγηθεί όλες οι απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις από όλους τους αρμόδιους Δημόσιους φορείς (Τοπικά και Κεντρικά Συμβούλια), η οποία σύντομα θα ξεκινήσει τις εργασίες ανέγερσης. Πρόκειται για ένα επενδυτικό έργο το ύψος του οποίου θα φθάσει τα δέκα εκατομμύρια (10.000.000) ευρώ και θα δώσει εργασία τόσο κατά το κατασκευαστικό στάδιο, όσο και στο στάδιο λειτουργίας του. Επίσης, πιστεύουμε ότι θα συμβάλει συμπληρωματικά στην ποιοτική τουριστική ανάπτυξη του Βόλου.

Η βοήθειά σου ήταν πολύτιμη, όταν σε ενημέρωσα ότι καθυστερεί η αξιολόγηση της υποβληθείσας αίτησης υπαγωγής του επενδυτικού σχεδίου στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, με την παρέμβασή σου στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ν. Παπαθανάση, ο οποίος προς τιμή του διακατέχεται και αυτός από το ίδιο πνεύμα μαζί σου για ανάπτυξη της πατρίδας μας και τον οποίο επίσης ευχαριστώ.

Σου Εύχομαι Καλή Χρονιά με Υγεία!

Με εκτίμηση,

ΣΠΥΡΟΣ ΝΤΑΝΟΣ»

Δήλωση Χρ. Μπουκώρου

Σε άλλη περίπτωση, μια ευχαριστήρια προς το πρόσωπό μου επιστολή θα παρέμενε ως εσωτερική αλληλογραφία. Προς αποκατάσταση, όμως, της πραγματικότητας, που επιχειρήθηκε να αλλοιωθεί, γύρω από τη μεγάλη εγκεκριμένη επένδυση στον Βόλο, είμαι υποχρεωμένος να δώσω αυτούσια την επιστολή στη δημοσιότητα.

Και αυτό διότι μετά την αρχική ανακοίνωσή μου, παραμονή Χριστουγέννων, για την πρώτη μεγάλη τουριστική επένδυση μετά από χρόνια στην πόλη του Βόλου, συνεχίζει εμφανής η προσπάθεια ορισμένων κύκλων της περιοχής μας να υποβαθμίσουν τη σημασία της, μιλώντας για «φοιτητικές εστίες» και διάφορα άλλα ανυπόστατα.

Οι συγκεκριμένοι κύκλοι, καλό θα ήταν αν δεν κομίζουν κάποια ιδέα για την ανάπτυξη του τόπου, τούτες τις δύσκολες εποχές, να μην στρέφονται εντελώς απερίσκεπτα και με αβάσιμους ισχυρισμούς, που προσβάλουν ακόμη και τους ίδιους τους επενδυτές, εναντίον όσων προσπαθούν για τη Μαγνησία.

Αν μελετούσαν όλες τις εγκρίσεις θα κατέληγαν στα αναγκαία συμπεράσματα:

  1. Η συγκεκριμένη επένδυση εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού στις 29/1/2015 ως «ξενοδοχείο – επιπλωμένα δωμάτια 4*».
  2. Με τον ίδιο χαρακτηρισμό εκδόθηκαν το 2016 όλες οι απαιτούμενες οικοδομικές άδειες από την Πολεοδομία Βόλου.
  3. Με τον ίδιο ακριβώς χαρακτηρισμό -και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά –εντάχθηκε στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, με την ταχύτατη δράση του Υπουργού Νίκου Παπαθανάση, όταν μαζί με τον εκπρόσωπο των επενδυτών τον ενημέρωσα σε ειδική σύσκεψη για την υπόθεση που καθυστερούσε τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Εξάλλου, όσοι δεν επιχειρούν να διαστρέψουν ή να υποβαθμίσουν τα γεγονότα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο χαρακτήρας μιας επιδοτούμενης επένδυσης δεν μπορεί να αλλάξει για ικανό χρονικό διάστημα αρκετών ετών.

Εν τέλει, δεν χρειαζόμαστε άλλους μάρτυρες, όταν οι ίδιοι οι επενδυτές δηλώνουν ότι θα συμβάλλουν στην ποιοτική τουριστική ανάπτυξη του Βόλου! Αυτός ο στόχος φυσικά δεν μπορεί να επιτευχθεί με την παροχή φοιτητικής στέγης.

Η δημοσιοποίηση τηςσημερινής επιστολής που έλαβα εξυπηρετεί αποκλειστικά την ενημέρωση των συμπολιτών μου, οι οποίοι αγωνιούν για την ανάπτυξη του τόπου και προβληματίζονται από το κλίμα αποεπένδυσης που μαστίζει τη Μαγνησία χρόνια τώρα.

Τέλος, θέλω να γνωρίζουν οι συμπολίτες που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους ότι τίποτα δεν είναι ικανό να σταματήσει την επίπονη προσπάθειά μου για προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξη στη Μαγνησία. Ήδη βλέπουμε τους πρώτους καρπούς και τα καλύτερα έπονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης