Κατέβασε ρολά …το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου Reviewed by Momizat on .   Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από την Δευτέρα 2/11/2015 οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου και των περιφερειακών ιατρείων που υπάγονται σ αυτό, μετ   Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από την Δευτέρα 2/11/2015 οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου και των περιφερειακών ιατρείων που υπάγονται σ αυτό, μετ Rating: 0

Κατέβασε ρολά …το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου

EKAV

 

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από την Δευτέρα 2/11/2015 οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου και των περιφερειακών ιατρείων που υπάγονται σ αυτό, μετά το κάλεσμα της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ ( Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας) μπαίνοντας έτσι στο «χορό» των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν πριν 2 εβδομάδες τα Κέντρα Υγείας Φαρσάλων, Γόννων και Ελασσόνας, και από το καλοκαίρι αρκετά Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μετά από μήνες αναμονής και καλής διάθεσης και έχοντας δώσει χρόνο στην διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η υπομονή των γιατρών εξαντλήθηκε καθώς:
1. Η καθυστέρηση στην αποπληρωμή των εφημεριών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αφού παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις ότι λεφτά υπάρχουν, φτάσαμε στον Νοέμβριο και οι γιατροί έχουν πληρωθεί μόνο τους πρώτους 4 μήνες του χρόνου κι αυτούς με περικοπές ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και οι πιθανότητες να προλάβουν να πληρωθούν όλους τους μήνες είναι πλέον ελάχιστες. Αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί θα συνεχίσουν να εφημερεύουν γνωρίζοντας ότι δεν θα πληρωθούν!
2.Πέρα όμως από τις απλήρωτες εφημερίες η 5η ΥΠΕ αναγκάζει τους γενικούς γιατρούς να καλύπτουν κενά σε καλοκαιρινά εφημεριακά κέντρα, σε απομακρυσμένες περιοχές (Δομοκός) αλλά και σε νησιά (Αλόννησος) όπου σε άθλιες συνθήκες , εργάζονται για πάνω από 10 συνεχόμενα εικοσιτετράωρα, όχι μόνο απλήρωτοι και χωρίς καμιά ασφάλεια, αλλά καλύπτοντας από την τσέπη τους τα έξοδα μετακίνησης διαμονής και διατροφής!!!
3. Όλα αυτά σε μια στιγμή που παιδίατροι, μικροβιολόγοι, ακτινολόγοι και οδοντίατροι, είναι είδος υπό εξαφάνιση σε πολλά Κ.Υ., και οι ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα, αναλώσιμα και εξοπλισμό, είναι δραματικές αναγκάζοντας το προσωπικό των ΚΥ. να παρακαλάει τους δήμους, τα ΚΑΠΗ, τους πολίτες, τα φαρμακεία , ή να πληρώνει από την τσέπη του για να τα εξασφαλίσει.
4. Η εικόνα «διάλυσης» των ΚΥ συμπληρώνεται από την έλλειψη ασφάλειας που καθιστά ανέκδοτο την ασφαλή εφημέρευση, ενώ η έλλειψη ασθενοφόρων εκτός από μοιραία για τους ασθενείς, αυξάνει το «κόστος» της εφημερίας, καθώς ο γιατρός εκτός από χρήματα για την σίτιση του θα πρέπει ξεκινώντας για την εφημερία να εξασφαλίσει και χρήματα για να πληρώσει το ταξί της επιστροφής από μια ενδεχόμενη διακομιδή!
Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας εκτός από την ιατρική φροντίδα, τον χρόνο και τα χρήματά τους καταθέτουν στην εφημερία και την ψυχή τους. Είναι επομένως τουλάχιστον άδικο, να τους απαξιώνουν και να τους δίνουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα!
Είναι σίγουρο ότι κανείς απ τους γιατρούς που θα κάνουν επίσχεση δεν χαίρεται γι αυτό, καθώς οι σχέσεις τους με τους ασθενείς είναι προσωπικές – φιλικές, όμως πρέπει να αντιδράσουν στην συνεχή υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.»

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή