Καταδικάστηκαν οκτώ Κρητικοί για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη Reviewed by Momizat on . Έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Το δικαστήριο καταδίκασε οκτώ κατηγορουμένους και αθώωσε τον ένατο. Στους τρεις από τους οκτώ κατη Έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Το δικαστήριο καταδίκασε οκτώ κατηγορουμένους και αθώωσε τον ένατο. Στους τρεις από τους οκτώ κατη Rating: 0

Καταδικάστηκαν οκτώ Κρητικοί για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Καταδικάστηκαν οκτώ Κρητικοί για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Το δικαστήριο καταδίκασε οκτώ κατηγορουμένους και αθώωσε τον ένατο.

Στους τρεις από τους οκτώ κατηγορούμενους οι οποίοι ήταν ανήλικοι, επιβλήθηκε καταδίκη 150 ωρών κοινωνικής εργασίας στον καθένα. Τις ποινές θα τις εκτίσουν πιθανότητα σε δομή της Κρήτης.

Οι πέντε καταδικάστηκαν σε 36 μήνες φυλάκιση έκαστος. Η ποινές τους είναι εξαγοράσιμες προς πέντε ευρώ τη μέρα. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα να μην έχουν οι ποινές ανασταλτικό χαρακτήρα.

«Ολοκληρώθηκε μία δίκη που παρακολούθησε όλη η Ελλάδα. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους ένοχους για κάποιες πράξεις. Όλοι θα ασκήσουν έφεση και πιστεύουν πως θα δικαιωθούν στο Εφετείο», δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας συνήγορος υπεράσπισης.

Στο Εφετείο θα συνεχιστεί η δίκη των 8 Κρητικών, πρώην σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής, οι οποίοι καταδικαστήκαν σήμερα πρωτόδικα με ποινές φυλάκισης 36 μηνών και κοινωφελή εργασία, για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το Δικαστήριο έκρινε ως μη τετελεσμένες πράξεις που είχαν συνταχτεί στην δικογραφία και είχαν προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βσιλική Κανλίδου, συνήγορος του ενός εκ των κατηγορούμενων, «πράξεις όπως το κρέμασμα από το παράθυρο, το πέσιμο στις σκάλες ή την τζαμαρία, είναι πράξεις οι οποίες δεν τελέστηκαν ποτέ, γι΄ αυτο και κρίθηκαν αθώοι, οι κατηγορούμενοι».

Σύμφωνα με την κ. Κανλίδου «στα συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο συντάχτηκε από φήμες, οι φήμες αποδείχτηκε ότι είναι φήμες και γι΄ αυτό η πρόεδρος, στην απόφαση της είναι κατηγορηματική».

Από την πλευρά της η Ιωάννα Τσιρίκα, συνήγορος του ενός εκ των κατηγορούμενων και εκπροσωπώντας τους δικηγόρους υπεράσπισης δήλωσε πως το Δικαστήριο επέβαλε αυστηρή ποινή, χωρίς επιείκεια, για ήσσονος σημασίας πράξεις, υπό το βάρος της δημοσιότητας.

Σε γραπτή του δήλωση ο πατέρας του Βαγγέλη, Ανδρέας Γιακουμάκης, ευχαρίστησε τον κόσμο για «την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια», ενώ σημείωσε πως «η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο Δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή