"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Καταπέλτες οι Tρικαλινοί Νοσοκομειακοί Γιατροί για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων πανελλαδικά αλλά και στον νομό μας, ζητάμε για πολλοστή φορά να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης του Ε.Σ.Υ. με μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία και στην Π.Φ.Υ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν προέκυψε τυχαία.
Είναι πασιφανές πως το άνοιγμα του τουρισμού και των μεταφορών έγινε κατόπιν παραγγελίας των μεγαλοεπιχειρηματιών με συνοδό υποταγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις απαιτήσεις τους.

Ο λαός έδειξε ατομική ευθύνη και ελαχιστοποίησε τα κρούσματα. Εσείς τι κάνατε κατά τη διάρκεια του lock down; Όταν μόνο στο νοσοκομείο μας οι υπηρετούντες δεν καλύπτουν εδώ και χρόνια τις ανάγκες σε κανονικές συνθήκες, πόσο μάλλον σε περίοδο έξαρσης την πανδημίας.

Πώς ακριβώς πιστεύετε ότι θα ανταπεξέλθει το ήδη εξαντλημένο προσωπικό στο 2 ο κύμα της πανδημίας, όταν ακόμη προσπαθεί να δρομολογήσει τα παραμελημένα περιστατικά της περιόδου ΄΄μένουμε σπίτι΄΄; Και όλα αυτά ενώ ξέρουμε πως λείπουν τουλάχιστον 6000 μόνιμοι ιατροί από το κατά τα άλλα ΄΄ενισχυμένο΄΄ σύστημα!!!

Γιατί η κυβέρνηση προχώρησε σε αύξηση της πληρότητας 100% στα αεροπλάνα και 85% στα πλοία, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχώς αυξανόταν; Γιατί τα μέτρα στα ΜΜΜ έχουν πάει περίπατο;

Πώς γίνεται λόγος για ορφανά κρούσματα με ευθύνη των πολιτών όταν δεν γίνονται μαζικοί έλεγχοι του πληθυσμού και ενώ φαίνεται ότι η ασυμπτωματική φορεία ευθύνεται για πολλά νέα κρούσματα;

Γιατί δεν ξεκίνησε ακόμη η 24ωρη λειτουργία όλων των Κ.Υ. πόλης, ώστε να αποσυμφορηθούν τα Τ.Ε.Π. του νοσοκομείου από μη επείγοντα περιστατικά; Γιατί δεν έγινε εξαρχής υποχρεωτικός ο προληπτικός έλεγχος με τεστ των τουριστών στις χώρες τους;

Σας καλούμε τώρα, πριν η πανδημία πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, να λάβετε όλα τα μέτρα στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, το οποίο απέδειξε την αξία του:

 Αύξηση χρηματοδότησης
 Μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ.
 Καμία απόλυση
 Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ ειδικά σε εργαζόμενους σε ευαίσθητους τομείς (υγεία, ΜΜΜ, τροφοδοσία)
 Σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας
 Άνοιγμα όλων των νοσοκομείων που έκλεισαν

Τον 21 ο αιώνα δεν δεχόμαστε νοσοκομεία μίας νόσου. Ήρθε η ώρα της δικής σας ευθύνης.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Τ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης