"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για  Ασφαλιστικό και το Φορολογικό

lafarm

Σχετικά άρθρα

PAME

 

 

Δυναμική κινητοποίηση  πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ χθες ,Παρασκευή 22 Απρίλη, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων  ως άμεση απάντηση στην κατάθεση του ασφαλιστικού από την κυβέρνηση στη Βουλή.

Στην κινητοποίηση χαιρετισμό απεύθυνε  ο Χρήστος Κούτσικος , μέλος της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ και του ΔΣ Συλλόγου Φοροτεχνικών Τρικάλων, αναφερόμενος στη νέα φοροεπιδρομή που φέρνει η συγκυβέρνηση με το φορολογικό  

Η κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έγινε από το Γιώργο Λιατίφη, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ &αντιπρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στη ΦΑΓΕ. .

Στην ομιλία του ο Γιώργος Λιατίφης τόνισε χαρακτηριστικά:

« Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατ’ εφαρμογή του 3ου μνημονίου κατέθεσε στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής  το νόμο – λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό,

με σκοπό η συζήτησή του να ολοκληρωθεί στις Επιτροπές μέχρι τα μέσα της ερχόμενης βδομάδας και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια αμέσως μετά το Πάσχα.

Την ίδια  στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέθετε το νόμο – λαιμητόμο για το ασφαλιστικό  το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωνε ότι θα μεταφέρει τα αποθεματικά των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος (!), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των νοσοκομείων, τη νοσοκομειακή περίθαλψη .

Στοχεύουν σε βαρύ πλήγμα στο Ασφαλιστικό που μας αγγίζει όλους!

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!  Καμιά αναμονή!

Δε θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν τη σφαγή!

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που περιμένουν στη γωνία!

Δε θα περάσει ο νόμος λαιμητόμος!  Όλοι στον αγώνα, όλοι στην 48ωρη απεργία!

Αυτό είναι το μήνυμα του ΠΑΜΕ σε όλη την εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα.

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες

Ο νόμος – λαιμητόμος  σαρώνει τους πάντες

Εργαζόμενους νέους και παλιούς, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, εργαζόμενους με πολλά έτη ασφάλισης, εργαζόμενους με μισθούς που χαρακτηρίζονται “υψηλοί” προκειμένου να δικαιολογηθεί η εξίσωση προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, ώστε να συνηθίσουμε τη ζωή με τα ελάχιστα και τα ψίχουλα!

Το νέο Ασφαλιστικό χτυπά κύρια τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους σημερινούς άθλιους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, τους εργαζόμενους που εργάζονται με όλες τις ελαστικές μορφές εργασίας, τους ανέργους!

Είναι οι εργαζόμενοι που καταδικάζονται σήμερα στην ανέχεια και στο μέλλον σε μια σύνταξη-επίδομα πτωχοκομείου για όσους την πάρουν και στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα.

Καταργείται η σημερινή κατώτερη σύνταξη που ήταν 486 ευρώ. Τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης θα δίνονται με 20 έτη ασφάλισης (6.000 ένσημα) όταν σήμερα αρκούσαν 15 έτη (4.500 ένσημα).

Όποιος εργαζόμενος θέλει να βγει στα 62 έτη, όπως για πολλές κατηγορίες ίσχυε ως σήμερα, θα δέχεται ποινή 40%, δηλαδή θα μειώνεται απευθείας η σύνταξή του, στα 230 ευρώ.

Στις 11 μειώσεις συντάξεων των προηγούμενων κυβερνήσεων έρχονται να προσθέσουν “με ένα νόμο και ένα άρθρο” άλλες τόσες!

Οι μειώσεις δεν αγγίζουν μόνο τους νέους συνταξιούχους, αλλά και τους παλιούς!

Τα ψέματα της κυβέρνησης προκαλούν οργή.

Μειώνουν τη συνταξιοδοτική δαπάνη κατά 1,8 δισ. φέτος και 900 εκατ. το 2017-2018 και μιλούν για αυξήσεις στις συντάξεις!

Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τους ελιγμούς, τις μεθοδεύσεις και τους τακτικισμούς της κυβέρνησης που στόχο έχουν να αδυνατίσουν της αγωνιστική απάντηση απέναντι στο νέο χτύπημα που φέρνει στην κοινωνική ασφάλιση.

Να απαντήσουμε στα προκλητικά ψέματα της κυβέρνησης!

Από τις πετσοκομμένες συντάξεις η εργατική – λαϊκή οικογένεια θα πληρώνει τους νέους δυσβάσταχτους φόρους που ετοιμάζουν

Φέρνουν νέα άγρια φορολογία πάνω στην ήδη δυσβάσταχτη, με αύξηση των πιο ληστρικών φόρων όπως του ΦΠΑ που αφορά τη λαϊκή κατανάλωση και τον ανεβάζουν στο 24%! Την ίδια στιγμή φοροαπαλλάσσουν με τροπολογίες βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες.

Τα σχέδια για ασφαλιστικό –φορολογικό είναι συνειδητή επιλογή των κομμάτων της συγκυβέρνησης, που είναι απόρροια των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου- συμφωνίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ, που ψήφισαν και τα κόμματα της «αντιπολίτευσης» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ.

Το έκτρωμα αυτό έρχεται να κατεδαφίσει ότι απόμεινε από τις ασφαλιστικές- συνταξιοδοτικές κατακτήσεις, στην κατεύθυνση της όσο γίνεται μεγαλύτερης περικοπής των κρατικών δαπανών για συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, ώστε να πιαστούν οι στόχοι του μνημονίου για τα ματωμένα πλεονάσματα, που θα διοχετευθούν στις τσέπες των μονοπωλιακών ομίλων για τις επενδύσεις και την κερδοφορία τους.

Πλέον γνωρίζουμε όλοι καλά τι σημαίνει η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και το αποτέλεσμά της!

Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά, δεν είναι τα τελευταία!

Οι ψευτοπαλικαριές  της κυβέρνησης έλαβαν τέλος στο σημερινό eurogroup  και, όπως ήταν αναμενόμενο, συμφώνησε με τους θεσμούς σ’ ένα νέο πακέτο προληπτικών αντιλαϊκών μέτρων, που θα προστεθεί σ’ αυτό που ήδη προωθεί, στο πλαίσιο της τρέχουσας αξιολόγησης και φυσικά σ’ όλα τα προηγούμενα.

Άλλωστε Η κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει για την απελευθέρωση των απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, την παράδοση των “κόκκινων” δανείων στα αρπακτικά, τους πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού.

Το συμπέρασμα για το λαό είναι ένα: Το αντιλαϊκό βαρέλι δεν έχει πάτο και οι θυσίες του λαού για χάρη της καπιταλιστικής ανάκαμψης δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Μόνο στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής μπορεί ο λαός να βάλει φρένο στα μέτρα διαρκείας, να διεκδικήσει τη ζωή και το μέλλον που δικαιούται.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα. Είναι ώρα να στείλουμε πιο δυνατό το μήνυμα:

“Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο, να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία”.

Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των πλουτοκρατών.

Ζητάμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Δεν θα επιτρέψουμε από φόβο να ζήσουμε στη φτώχεια, στη σύγχρονη σκλαβιά, στη ζωή χωρίς μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Δεν θα παραδώσουμε την Ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που περιμένουν στη γωνία!

Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα μας.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Τις επόμενες μέρες δυναμώνουμε τον αγώνα παντού! Σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, σε κάθε γειτονιά της Πόλης, σε κάθε χωριό, στα χωράφια, παντού!!

Την Κυριακή στηρίζουμε την απεργία των εργαζομένων στο εμπόριο ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Η ερχόμενη Κυριακή 24 Απρίλη και η μεθεπόμενη, 8 Μάη είναι δυο από τις επτά Κυριακές του χρόνου, οι οποίες έχουν οριστεί με νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων που διατηρεί και η σημερινή, ως εργάσιμες για το Εμπόριο, κάνοντας ένα βήμα πιο πέρα στην ολοκληρωτική κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Στηρίζουμε την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στις 10:30 το πρωί της Κυριακής εδώ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Προετοιμάζουμε τη συμμετοχή μας στην 48ωρη  Πανελλαδική Απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο προ ψήφιση στη Βουλή.

 Όλοι στη μάχη της απεργίας!

Η επιτυχία της  είναι η καλύτερη τιμή στην εξέγερση των εργατών του Σικάγο την Πρωτομαγιά του 1886 , 130 χρόνια πριν. 

Φέτος θα τιμήσουμε την εργατική πρωτομαγιά  τον αγώνα και τις θυσίες των εργατών, οργανώνοντας απεργία και  απεργιακή πρωτομαγιάτικη  συγκέντρωση  την Κυριακή στις 8 του Μάη, ενάντια στην κατάπτυστη πρόταση της κυβέρνησης να ορίσει ως εργατική πρωτομαγιά την Τρίτη μέρα του Πάσχα, υπονομεύοντας στη συμμετοχή των εργαζομένων στο γιορτασμό της 1ης Μάη.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο να πάρει θέσης μάχης , να παλέψει για το δίκιο και το μέλλον του. 

 Στήνουμε εργατικό – λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου»

Με το τέλος της κεντρικής ομιλίας  ξεκίνησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους ων Τρικάλων

Γραμματεία Νομού Τρικάλων του ΠΑΜΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης