“Κι ένα αδέσποτο μικρό, χωρίς πατρίδα και Θεό με κοίταξε στα μάτια”… Reviewed by Momizat on . Rating: 0

“Κι ένα αδέσποτο μικρό, χωρίς πατρίδα και Θεό με κοίταξε στα μάτια”…

“Κι ένα αδέσποτο μικρό, χωρίς πατρίδα και Θεό με κοίταξε στα μάτια”…

Σχόλια (3)

 • Jim Riflevinegar

  Βλέπω την Μαρίκα το ’22 να οδεύει για τα Τρίκαλα μετά από 40 ημέρες ταξίδι με το καράβι από Νικομήδεια για Ελλάδα*. Με μια μικρή διαφορά.Η Μαρίκα,η μεγάλη αδελφή του πατέρα μου,ήταν επάνω στο κάρο, κάτω από το λιοπύρι,όχι σε όχημα με αιρκοντίσιον και δεν κρατούσε i-pad. Επιπλέον,ερχόταν στην μαμά-πατρίδα και είχε τον ίδιο Θεό με αυτήν.Δεν ήταν ξένη,δεν μιλούσε άλλη γλώσσα.Είχε κρυμμένη την Ελληνική σημαία στο …βρακί της αιώνες πριν.Αφομοιώθηκε μετά από 50 χρόνια περίπου,αφού υπέφερε την πείνα του 20,του 30 και βίωσε την λαίλαπα του 40. Το ερώτημα:η Ελληνική κοινωνία σήμερα,είναι δυνάμενη παντοιοτρόπως να δεχτεί αυτούς τους ανθρώπους;Γιατί δεν παρουσιάζονται οι ειδικοί να μας εκθέσουν το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις;
  *Σε κάθε λιμάνι τους υποδεχόταν ο νομάρχης,ο παπάς και ο χωροφύλαξ και τους έλεγαν “να φύγετε κύριοι,να πάτε αλλού”. Η γκοφρέτα Magnum το είπε αρκετά μετά.

  Απάντηση
 • Θεια Μαρικα

  Με ρωτησατε καλε αν ηθελα κι εγω i-pad και air contition? Aυτα βεβαιως και τα ηθελα……. Τετοιον ανεψιο δεν ηθε!λα!!!!!!!!

  Απάντηση
  • Jim Riflevinegar

   Αγαπητή “Θεία Μαρίκα”. Εάν έχετε την καλοσύνη,ξαναδιαβάστε την άποψη μου και εστιάστε στο ερώτημα.Σε περίπτωση που δεν το καταλάβετε,δεν πειράζει, συνεχίστε τις…εξυπναδούλες.
   Οι φιλόλογοι μεθ’ υμών.

   Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή