"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

«Κι είχε ένα όνομα να δεις, το ‘λέγαν σιδηρόδρομο».

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Κι είχε ένα όνομα να δεις, το ‘λέγαν σιδηρόδρομο».
Από την εποχή που ο σπουδαίος συνδημότης μας, στιχουργός Κώστας Βίρβος, αποτύπωνε τον προπολεμικό σιδηρόδρομο στο ομώνυμο τραγούδι, μέχρι τώρα, έχουν κυλήσει πολλά… τρένα στις ράγες. Πλέον, ο Δήμος Τρικκαίων προσπαθεί να επιλύσει όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με το τρένο, σε συνεργασία και με τον Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων. Το βράδυ της Τρίτης, το ΔΣ του Συλλόγου είχε μακρά συνεργασία με τον Δήμαρχο. Τα θέματα αφορούσαν βασικά στα όσα ήδη δημοσιοποίησε στα μέσα ενημέρωσης ο Σύλλογος, για την περικοπή – ουσιαστικά – δρομολογίων, κυρίως προς Θεσσαλονίκη και Βόλο. Κύριο μέλημα, πλέον, η εξυπηρέτηση των τρικαλινών. Οι προταθείσες λύσεις υιοθετήθηκαν μετά από συνεργασία και κατέληξαν στην υποβολή αιτήματος από δύο πλευρές: η μία, η πλευρά των Δημάρχων Τρικκαίων και Καρδίτσας. Η δεύτερη, η πλευρά των δύο όμοιων Συλλόγων Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων και Καρδίτσας. Στόχος είναι, να επεκταθεί ένα δρομολόγιο του προαστιακού από Θεσσαλονίκη και να μη σταματά Λάρισα, αλλά Παλαιοφάρσαλα, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δυτικοθεσσαλοί. Ως προς τον Βόλο, θα ζητηθεί η δρομολόγηση λεωφορείων του Οργανισμού, ενώ θα ζητηθεί και η πύκνωση των δρομολογίων στη δυτική Θεσσαλία. Ηταν κοινή, εξάλλου, πεποίθηση, το ότι η περιοχή των δύο νομών, Τρικάλων και Καρδίτσας, μπορεί να προωθήσει τη χρήση του τρένου. Εξάλλου, ήδη ο κ. Παπαστεργίου έχει συνεργαστεί με τον ομόλογό του της Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκο, για υποβολή δύο υπομνημάτων, για τα ίδια ζητήματα .
Ταυτοχρόνως, στη χθεσινή σύσκεψη ο κ. Παπαστεργίου προέβη σε εκτενή ενημέρωση για τα θέματα που σχετίζονται με τα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα, για τη διάβαση στο Κηπάκι και τα όσα έχουν ήδη διαμοιφθεί, για τη διάβαση στα Σαράγια, για την ηλεκτροκίνηση κ.α.
Συζητήθηκε, όμως, ακόμη ένα σημαντικό θέμα, που πλέον ανοίγει νέες προοπτικές, όχι μόνο για την πόλη των Τρικάλων και τη δυτική Θεσσαλία εν γένει, αλλά και για την ίδια τη χρήση του τρένου. Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου και εν όψει διοργάνωσης του «μύλου των ξωτικών», αποφασίστηκε η σύζευξη με τα δρομολόγια. Δηλαδή, με ειδική εκστρατεία ενημέρωσης σε αθηναϊκά ΜΜΕ, θα γνωστοποιηθεί η δυνατότητα μονοήμερης εκδρομής στα Τρίκαλα, με το τρένο. Εκτιμάται ότι αυτή καμπάνια, θα λειτουργήσει θετικά στην επίλυση προβλήματος μετακίνησης κι άλλων Αθηναίων πολιτών, που επιθυμούν μεν να επισκεφθούν την πόλη, αλλά δεν διαθέτουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα για έλευσης στα Τρίκαλα με άλλο μεταφορικό μέσο. Επίσης, δίνει και τη δυνατότητα παραμονής των επισκεπτών για ένα τουλάχιστον βράδυ στην πόλη, αυξάνοντας το τουριστικό ρεύμα και ευνοώντας την ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

 

Από το γραφείο Τύπου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης