"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

ΚΚΕ: Χλευασμός στους εκπαιδευτικούς η θέση Λοβέρδου για δωρεάν εργασία

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Βαφτίζοντας «εθελοντισμό» την τζάμπα εργασία εκπαιδευτικών σχεδιάζει να καλύψει το υπουργείο Παιδείας τα τεράστια κενά που υπάρχουν στα σχολεία(1.100 κενές θέσεις πανελλαδικά κάνει λόγο το υπουργείο ,ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερες) προκαλώντας τους άνεργους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Η αναζήτηση «εθελοντών» σχεδιάζεται   να γίνει από εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. Ως «δέλεαρ» για τον εξαναγκασμό τους να παράσχουν δωρεάν εργασία θα είναι η μοριοδότηση για να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης.

Είναι πρόκληση και χλευασμός για τους χιλιάδες άνεργους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τη λαϊκή οικογένεια η δημόσια τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας ότι προτίθεται να καλύψει τα μεγάλα κενά στην εκπαίδευση, που πια η κυβέρνηση δεν μπορεί να συγκαλύψει, μέσω του εθελοντισμού και της τζάμπα εργασίας!

Ο εθελοντισμός που προαναγγέλλει ο αρμόδιος υπουργός δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι μέρος και συνέχεια της ίδιας πολιτικής που φέρνει τη χρόνια αδιοριστία και ανεργία των εκπαιδευτικών, τα συνεχή φίλτρα για τυχόν διορισμό και μόνιμη εργασία, το θεσμό της “αξιολόγησης”. Μέτρα που δεν ήρθαν από παιδαγωγική ευαισθησία, δεν έχουν στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Η επίκληση του εθελοντισμού, εκτός από την εκμετάλλευση των εκπαιδευτικών που θα δεχθούν να εργαστούν χωρίς πληρωμή, ανοίγει. επικίνδυνους δρόμους για την ίδια τη λειτουργία του σχολείου. Με τη μάσκα του εθελοντή θα διαβούν την πόρτα του σχολείου κάθε λογής επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα, διεκδικώντας ρόλο και χώρο στο περιεχόμενο και τη λειτουργία της εκπαίδευσης, στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. θέλει να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του λαού την παρουσία των επιχειρηματιών κι άλλων συμφερόντων μέσα στα σχολεία. Ήδη μια σειρά επιχειρημαυικοί όμιλοι βαφτίζονται «χορηγοί» και παρεμβαίνουν ευθέως στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Χρόνια τώρα μαθητές και γονείς, που ψάχνουν πότε το δάσκαλο και πότε το βιβλίο, καταλήγουν να πληρώνουν από την τσέπη τους και να βάζουν πλάτη για λειτουργικά και αναλώσιμα του σχολείου. Τα τελευταία χρόνια δε, με το κλείσιμο σχολείων (πάνω από 1.600 πανελλαδικά) και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη μετακίνηση των μαθητών, γονείς και μαθητές αγωνιούν για το πώς θα καταφέρουν να φθάσουν από το σπίτι στο σχολείο».

 

 

 

ΤΡΙΚΑΛΑ 07/11/2014                           ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης