"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Κλιάφα: Το πρωτοπόρο Τρικαλινό αναψυκτικό που άλλαξε την αγορά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ΚΛΙΑΦΑ ιδρύθηκε από τον Θεόδωρο Κλιάφα με αρχικό αντικείμενο τους ψυκτικούς θαλάμους και την παραγωγή πάγου.

Κλιάφα: Το πρωτοπόρο ελληνικό αναψυκτικό που άλλαξε την αγορά

Ένα χρόνο αργότερα, το 1927, το μεράκι του ιδρυτή της για τα αναψυκτικά τον οδήγησαν στην εγκατάσταση μιας μικρής μονάδας εμφιάλωσης αναψυκτικών, που είχε τη δυνατότητα να παράγει 120 φιάλες την ώρα.

1930-1969 Η Καθιέρωση των Αναψυκτικών ΚΛΙΑΦΑ

Η καλή ποιότητα αρχικά της γκαζόζας και στη συνέχεια της λεμονάδας και πορτοκαλάδας εκτιμήθηκε από το καταναλωτικό κοινό και πολύ γρήγορα τα αναψυκτικά ΚΛΙΑΦΑ κυριάρχησαν στην τοπική αγορά (υποσκελίζοντας πολλά τοπικά εργαστήρια παραγωγής αεριούχων ποτών). Πρωτοπόρος ο ιδρυτής της εισάγει το 1933 στην Ελλάδα το πώμα crown (μεταλλικό πώμα) και το 1945 ανανεώνει το μηχανολογικό εξοπλισμό του εργοστασίου. Το 1961, υπό την διεύθυνση του Κώστα Κλιάφα, οι εγκαταστάσεις της εταιρίας εκσυγχρονίζονται και παράλληλα με τα ήδη δημοφιλή προϊόντα παράγονται σε μικρές γυάλινες φιάλες βυσσινάδα και σόδα.

1970-1979 Μια Νέα Εποχή

Το 1970 το εργοστάσιο μεταφέρεται σε νέο ιδιόκτητο χώρο 35 στρεμμάτων επί της οδού Τρικάλων – Λαρίσης όπου εξοπλίζεται με μηχανήματα νέας τεχνολογίας.

1980-1989 Νέες Επεκτάσεις – Νέες Συσκευασίες

Κατά την περίοδο αυτή η ΚΛΙΑΦΑ εγκαθιστά νέα γραμμή παραγωγής, αποκτά βιολογικό καθαρισμό και αρχίζει να συσκευάζει τα προϊόντα της σε γυάλινη φιάλη των 1000cc και φιάλη pet των 1500cc, ενώ η βράβευσή της το 1987 στο Dusseldorf της Γερμανίας για την ποιότητα των προϊόντων της και το μηχανολογικό εξοπλισμό έρχεται ως φυσική συνέπεια της καλής της φήμης.

1990-1999 Νέες Συσκευασίες- Νέα Προϊόντα

Η δεκαετία του 1990 βρίσκει την εταιρεία ΚΛΙΑΦΑ ανανεωμένη. Εγκατεστημένη σε έναν άνετο χώρο 40 στρεμμάτων με νέους αποθηκευτικούς χώρους, υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή και του Γιάννη Κλιάφα, παρακολουθεί τις νέες εξελίξεις στοχεύοντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση των αναγκών του καταναλωτή. Ανανεώνει τον μηχανολογικό της εξοπλισμό, υιοθετεί νέες συσκευασίες (330cc can, 500cc pet, 250cc & 330 cc σε φιάλη μη επιστρεφόμενη) και προσθέτει στην αλυσίδα των προϊόντων της μια σειρά από νέα προϊόντα (Smile, 100% φυσικό χυμό πορτοκάλι, νέκταρ ροδάκινο και νέκταρ πορτοκάλι-βερίκοκο-μήλο).

2000 έως και σήμερα
Η ΚΛΙΑΦΑ Μπαίνει Δυναμικά στη Νέα Χιλιετία

Συνδυάζοντας την οικογενειακή παράδοση με τις σύγχρονες απαιτήσεις η ΚΛΙΑΦΑ συνεχίζει τη δημιουργική της πορεία και στη νέα χιλιετία. Πιστοποιείται κατά ISO και HACCP, και ακολουθεί τη τάση της αγοράς για πολυσυσκευασίες των προιόντων της. Αναπτύσσει το εμπορικό της δίκτυο σε νέες περιοχές και διευρύνει τη συνεργασία της με μεγάλες αλυσίδες Σ/Μ. Εισάγει στην παραγωγική της διαδικασία τεχνολογικές καινοτομίες φιλικές προς το περιβάλλον και συμμετέχει στην ομάδα των εταιριών που συγκροτούν την εταιρία ΕΕΑΑ, τον ελληνικό φορέα διαχείρισης αποβλήτων των συσκευασιών. Φιλοδοξώντας να καταστήσει τον κοινωνικό της ρόλο ακόμη πιο ενεργό, μετατρέπει το σύνολο των παλιών της εγκαταστάσεων στο κέντρο των Τρικάλων σε ένα πολυδύναμο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού και αναλαμβάνει τη λειτουργία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης