"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Κλιμάκιο του ΙΓΜΕ στο Ροπωτό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ευρεία Σύσκεψη στο Δημαρχείο Πύλης , για τα κατολοσθητικά φαινόμενα στο Ροπωτό και για το μεγάλο πρόβλημα του Κεντρικού Οικισμού.

Κλιμάκιο του ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής τον Δήμο Πύλης λόγω του φαινομένου της κατολίσθησης στην τοπική κοινότητα Ροπωτού και του αποκλεισμού πρόσβασης σε ορισμένους οικισμούς αυτού.

ropwto1 ropwto3Ο επικεφαλής του κλιμακίου, Διευθυντής του ΙΓΜΕ κ. Νικολάου, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Τρικάλων κ. Ταμήλο, συναντήθηκε τόσο με τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Μαράβα όσο και με την τεχνική υπηρεσία προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος των εργασιών, ενώ στη συνέχεια έγινε αυτοψία στην περιοχή.

Είδαν επί τόπου τις περιοχές που μπορεί μα αποβούν κατάλληλες για την μετεγκατάσταση του Κεντρικού Οικισμού, συμβουλευόμενοι του κατοίκους του χωριού και έναν κατατοπιστικό Χάρτη.

Αποφασίστηκε να γίνει , συγκέντρωση με τους κατοίκους που επλήγησαν, αλλά και με τους κατοίκους του Ροπωτού, ούτως ώστε να δρομολογηθούν εκείνες οι ενέργειες για την δημιουργία του Νέου Οικισμού, εφ΄όσον αποφασιστεί από κοινού το κατάλληλο σημείο που θα εγκρίνουν οι Ειδικοί Επιστήμονες.

Να σημειωθεί οτι ο Δήμαρχος Πύλης στη σχετικά πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και συνάντησή του με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη για το ζήτημα της Μεσοχώρας, είχε ζητήσει την παρουσία του κ. Νικολάου στην περιοχή, προκειμένου να διευθετηθεί η εκκρεμούσα κατάσταση με την Τ.Κ. Ροπωτού, ραντεβού το οποίο έκλεισε ο Υφυπουργός.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το ΙΓΜΕ, αν και η συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδεται σε φυσικά αίτια, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι ανθρωπογενείς παρεμβάσεις, όπως η καταστροφή των δασών, οι υπερβολικές γεωτρήσεις και η κατασκευή οδικών αξόνων προκαλούν ή ενισχύουν κατολισθητικά φαινόμενα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης