"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Κορονοϊός: 34χρονη γέννησε πρόωρα διασωληνωμένη – Καλά στην υγεία τους μητέρα και βρέφος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η 34χρονη γυναίκα η οποία είχε παρουσιάσει διαβήτη κύησης στις αρχές Μαρτίου κι ενώ ήταν μόλις 7 μηνών έγκυος, νόσησε με κορονοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο «Αττικόν».

Ωστόσο, κάθε μέρα η κατάστασή της χειροτέρευε. Η γυναικολόγος, διευθύντρια της κλινικής, βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό της.

«Παρουσίασε δύσπνοια και κρίναμε ότι έπρεπε να διασωληνωθεί… Στη συνέχεια παρουσίασε επιπλοκή και αποφασίσαμε ότι θα έπρεπε να κάνει καισαρική παρότι ήταν διασωληνωμένη», λέει η Σοφία Καλανταρίδου, διευθύντρια Γ’ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής στο «Αττικόν».

Ακολούθησαν σχεδόν 20 ημέρες αγωνίας για την υγεία της μητέρας και του μωρού, που είχε γεννηθεί μόλις 1 κιλό και 300γραμμάρια, χωρίς ωστόσο να νοσεί με κορονοϊό. Δίχως να μπορούν να είναι στο πλευρό της, οι συγγενείς προσεύχονταν συνεχώς να πάνε όλα καλά

20 ημέρες μετά, το θαύμα έγινε. Η 34χρονη γυναίκα επανήλθε και η περιπέτειά της, σιγά σιγά, άρχισε να φαίνεται σαν ένα κακό όνειρο που άφησε πίσω της.

«Οι πιο σοκαριστικές στιγμές που πέρασε, όπως μου έχει αφηγηθεί, ήταν ότι βρέθηκε σε κάποιο άγνωστο χώρο, με πολλά πράγματα ιατρικά επάνω της, με τομές, δεν γνώριζε αν… τι είχε γίνει το παιδί, δεν γνώριζε πού βρίσκεται, μπορεί για εμάς να ήταν ικανοποίηση ότι ξύπνησε στην εντατική, γι’ αυτήν είναι κάποια βιώματα τα οποία θ’ αργήσουν να σβήσουν. Ήταν δύσκολες και άγριες εικόνες σίγουρα… Μου αφηγήθηκε ότι οι γιατροί προσπαθούσαν, ότι έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό, οι νοσοκόμοι ήταν πάνω από τους ασθενείς…», λέει ο σύζυγός της.

Η πρώτη ματιά

Όπως ήταν φυσικό, το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να δει το παιδί της. Κι εφόσον ήταν αδύνατο να μετακινηθεί αλλά και να έρθει σε επαφή με το μωρό, οι γιατροί, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπόρεσαν να της χαρίσουν την εικόνα που δε θα ξεχάσει ποτέ.

«Όταν την ξυπνήσανε το πρώτο μεσημέρι της έδειξαν μία φωτογραφία και μετά το είδε και μέσω κινητού, ήρθε σε επαφή, σε οπτική επαφή με το μωρό, ούτως ώστε να ανέβει ψυχολογικά, ούτως ώστε να ανταπεξέλθει στο να καταφέρει να βγει από την εντατική, από αυτόν τον δύσκολο Γολγοθά που είχε».

Όλα πήγαν καλά και η 34χρονη γυναίκα βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας και πλέον νοσηλεύεται σε απλή μονάδα άλλου νοσοκομείου όπου αναρρώνει. Το δε μωράκι της, έχει φτάσει πια σχεδόν τα 2 κιλά και είναι υγιέστατο.

«Το μωράκι είναι στη θερμοκοιτίδα, πάει καλά, είναι υγιέστατο και το ίδιο και η μητέρα του που έκανε θεαματική άνοδο απ’ όταν ξύπνησε στην εντατική και είδε το μωρό της. Πραγματικά μας βοήθησαν οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, ο Θεός ήταν μαζί μας, πραγματικά δηλαδή, ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε όλους που έδειξαν τόσο υπέρμετρο ζήλο ούτως ώστε να επιβιώσει και η γυναίκα μου και το μωρό μας», σημειώνει ο πατέρας.

Την καλή κατάσταση μητέρας και εγκύου επιβεβαιώνει και η Σοφία Καλανταρίδου, η οποία λέει ότι το εξιτήριο είναι θέμα ημερών, ενώ τονίζει και την αλλαγή στην κατάσταση της υγείας της μητέρας όταν αντίκρυσε για πρώτη φορά το παιδί της.

«Ήταν θεαματική αλλαγή από την ώρα που είδε το μωρό της. Έχουμε ζήσει απίστευτες σκηνές, συγκινητικές».

Η νεαρή μητέρα δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα να κρατά το μωρό της αγκαλιά, πίσω στο σπίτι τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης